2024. június 3. - Klotild

Az MDF a Fidesszel barátkozik?

Az MDF kész egy reális válságkezelő programot és személyt a Fidesz javaslatára megszavazni, de ehhez legalább olyan szintű program kell, mint a reformszövetségi javaslat.
2009. március 18. szerda 14:45 - HírExtra
A politikus emlékeztetett: Orbán Viktor kedden az Echo TV-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte csak az egységes jobboldal tudja leváltani a mostani hatalmat, de bohócmutatványnak minősítette az MDF múlt heti konstruktív bizalmatlansági indítványát.
Dávid Ibolya közölte: az MDF - Orbán Viktor keddi kijelentésével szemben - éppen azt tartja bohóckodásnak, amit a Fidesz évek óta művel.

Az éveken át hitegetett emberek most értetlenül állnak a furcsa helyzet előtt, hiszen éppen az állt a változás útjába, akinek - konkrét program híján - eddig a kormányváltás volt az egyetlen javaslata. Ezzel szemben az MDF-nek válságkezelő programja és változást hozó javaslata is van.

"Mi készen állunk egy reális válságkezelő programot és személyt a Fidesz javaslatára is megszavazni, de ehhez legalább olyan szintű program kell, mint a tudományos- és gazdasági élet jeles szereplői által megfogalmazott reformszövetségi javaslat" - írta.
Az MDF változást akar: valódi válságkezelő miniszterelnököt, őszinte beszédet és 21. századi megoldásokat - hangsúlyozta a pártelnök.

"A Fidesszel ellentétben mi nem kívánunk minderre újabb másfél évet várni, nem kívánjuk végignézni, hogy Magyarország teljesen felőrlődik a tétlenkedésben. Gyurcsány Ferenc leváltására tett javaslatunkat ezért továbbra is fenntartjuk, és reméljük, hogy hamarosan Orbán Viktor is belátja, hogy a személyes hatalomvágy nem lehet fontosabb az ország megmentésénél" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását