2024. április 20. - Tivadar

A törpemalac menőbb, mint a csivava!

Itt az új őrület: a törpemalac! A kis röfi, állítólag úgy viselkedik, mint egy gyerek, ezért egyre népszerűbb az állattartók körében. A kérdés csak az, hogy Paris Hiltonnak mikor lesz malaca?
2010. szeptember 13. hétfő 09:22 - HírExtra
A törpemalac olyan, mint egy kisgyerek, hiszen szereti a simogatást és nagyon könnyű elkényeztetni is. Atkár Tímea öt éve foglalkozik minnesotai törpemalacok tenyésztésével. Kis kedvence Süti, egy jól nevelt, szobatiszta malacka, aki még az eldobott labdát is visszahozza, sőt még puszit is tud adni.

„A malac sokkal intelligensebb, mint egy kutya. Fantasztikus, mennyire gyorsan tanul. Ha túl engedékenyek vagyunk, úgy érzi, mindenhez joga van és visítva követelőzni kezd” – magyarázta Tímea.

„Az etetésével is vigyázni kell, hisz egész nap kajálna, de az egészsége érdekében nem szabad nagyon meghizlalni. Egy minnesotai törpe malac két hónapos korában mindössze öt kilogrammot nyom, de felnőttkorára sem lesz több 30-40 kilónál” – tette hozzá a tenyésztő.

„Mindenevő, de főleg gabonaféléből és zöldségből áll az étrendje. Gyorsan tanul, és szobatisztaságra is gond nélkül szoktatható. Ennek ellenére igényli a szabad mozgást, így kizárólag kertben tartható. Megfelelő foglalkozással szinte bármire megtanítható. Ára 30 ezer forintnál kezdődik” – tudtuk meg Tímeától.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását