2024. június 1. - Tünde

Szökésben a borz!

Megszökött a prágai állatkert egyik félelmet nem ismerő méhészborza.
2010. szeptember 9. csütörtök 22:25 - HírExtra
Az állatpark szóvivőjének csütörtöki bejelentése szerint a Kaca névre hallgató nőstény a héten szökött meg, valószínűleg átmászott a kétméteres kerítésen.

Jana Ptacinska szerint az elmúlt kilenc évben, amióta méhészborzokat tartanak, ez az első alkalom, hogy egy példány a szabadság útjára lépett.

Az állatkert emlősökért felelős szakembere úgy tájékoztatott, hogy a méhészborzok a természet legvakmerőbb állatai, ezért attól tartanak, hogy Kaca nem marad életben a "vadonban".

Az állatkert máris több tippet kapott telefonálóktól, hogy merre találhatják az elszökött példányt, de a keresés eddig nem vezetett nyomra.

Az Afrikában honos méhészborzok nem jelentenek veszélyt az emberre, de ha fenyegetve érzik magukat, agresszívvá válhatnak.

A prágai egyike annak a kevés állatkertnek a világon, amelyben fogságban született hat méhészborz is. Mindannyiukat Kaca szülte, a legifjabb utód idén jött a világra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását