2024. április 18. - Andrea, Ilma

Felújítják a múzeumot

Korszerűsítik a győri Kovács Margit Állandó Kiállítás bemutatóterét és erősítik a múzeumpedagógiai programok kínálatát. A fejlesztésekre 17,5 millió forintot nyert a Városi Művészeti Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - közölte Grászli Bernadett múzeumigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón.
2010. szeptember 9. csütörtök 17:38 - HírExtra
A győri születésű művész kerámia figuráinak évtizedek óta a belváros egyik legszebb műemléképülete, a Kreszta-ház ad otthont. A tárlaton látható alkotások egy részét Kovács Margit adományozta szülővárosának. Ezt a kollekciót egészítették ki a szentendrei Kovács Margit Múzeum letéti anyagával.

Azonban a múzeum egésze szűk, nem rendelkezik olyan helyiséggel, amely egy-egy 25 fős gyermekcsoport fogadására alkalmas lenne. Ezért kerül sor kisebb átrendezésre.

A fogadóhelyiségben helytakarékos bútorokkal ruhatárat alakítanak ki, a kiállítási teret pedig a műtárgyak átrendezésével "megnagyobbítják", azaz alkalmassá teszik arra, hogy egy osztálynyi gyerek párnákon ülve múzeumpedagógiai foglalkozások részese lehessen.

A pályázati forrásból új múzeumi óra sorozatot indítanak, amelyen szó lesz Kovács Margit néprajzi ihletésű alkotásairól, mesefiguráiról és a fazekasmesterség mibenlétéről.

A tematikus műhelyfoglalkozások pedig a résztvevők kreativitásának nyitnak teret - mondta Pintérné Gergics Ágnes, a múzeum igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón. Hozzátette: ezen túl a gyűjteményt bemutató színes foglalkoztató füzet megjelentetését is tervbe vették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását