2024. április 17. - Rudolf

Vízilabda- EB: két nap az olaszok ellen játszunk!

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok legjobbjaival csatázhat a zágrábi Európa-bajnokság csütörtök esti (20:40 ó) elődöntőjében.
2010. szeptember 7. kedd 19:39 - HírExtra
Hogy az itáliai alakulat következik a B csoportban győztes magyarok számára, a kedd esti keresztbejátszásos összecsapáson dőlt el: az A betűjelű hatos második helyezettjeként vízbe szálló taljánok négy góllal verték a másik csoportban harmadikként végzett német együttest.
eredmény, az elődöntőbe jutásért:

Olaszország-Németország 6-2 (2-1, 2-1, 1-0, 1-0)

Nem adták olcsón a bőrüket a németek, akik az elejétől a tőlük megszokott harcias és kemény játékukat nyújtották. A lépéstartás ezzel együtt csak az első negyed végéig sikerült: 1-1 után ugyanis a gyors egymásutánban két büntetőt is kapó és értékesítő olaszok 3-1-re, majd - már a második negyedben - 4-2-re elhúztak.

A folytatásban is a küzdőjelleg dominált, a szigorú védekezés eredménytelen támadójátékkal társult mindkét oldalon, nem is esett csak egy gól a harmadik (5-2), s ugyanennyi a negyedik negyedben (6-2), egyformán a taljánok jóvoltából.

Összességében biztosan nyert az olasz gárda, így a settebello lesz Kemény Dénes legénységének az ellenfele a döntőbe jutásért vívandó összecsapáson.

A másik párban a néhai Jugoszláviában szövetségesi viszonyát legtovább megtartó két ex-tagköztársaság, Szerbia és Montenegró válogatottja csap össze este, a győztes pedig egy harmadik volt jugoszláv tagállam, Horvátország együttesével játszhatja a másik elődöntőt csütörtökön (17:45 ó).

később:
Montenegró-Szerbia 20:40 ó

korábban:
a 7-12. helyért:

Spanyolország-Oroszország 9-6 (3-0, 2-1, 2-5, 2-0)
Törökország-Macedónia 9-6 (2-0, 1-2, 3-3, 3-1)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását