2024. április 20. - Tivadar

A németek listáján az eltiltott Pechstein

A vancouveri játékokra nevezhetők között sorolja fel a Német Gyorskorcsolya Szövetség (DESG) a doppingvétség miatt két évre eltiltott Claudia Pechsteint.
2010. január 23. szombat 09:51 - HírExtra
"Abból indulunk ki, hogy a Német Olimpiai Bizottságnak január 29-ig van lehetősége egyedi esetek elbírálására" - indokolta a sportági szövetség döntését Gerd Heinze, a szervezet elnöke, miután eljuttatták a neveket tartalmazó listát a német ötkarikás szervezetnek (DOSB).

Az ötszörös olimpiai, hatszoros világbajnok gyorskorcsolyázót a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) kétéves eltiltással sújtotta a nyáron annak nyomán, hogy vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelés alkalmával. Az ISU döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) november 25-én helybenhagyta, Pechstein azonban a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett. Ott ugyan végső ítélet még nem született, arról viszont decemberben döntöttek, hogy a sportoló megkísérelheti kiharcolni a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián való részvételi jogot.

A német ötkarikás szervezet pénteken tette közzé a játékokra utazó sportolók névsorát, de a gyorskorcsolyázók elöljárói még egy utolsó esélyt kínáltak Peschsteinnek arra az esetre, ha jövő hét péntekig felmentő ítélet születne az ügyében.

A gyorskorcsolyázó a doppingvétségét illetően azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében.

A 37 éves Pechstein decemberben részt vett a Salt Lake City-ben rendezett Világkupán, de 3000 méteren elért 13. helyével nem sikerült az előírt szintet teljesítenie. Ennek ellenére a szövetség számol vele, mégpedig az üldözéses csapatversenyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását