2024. május 2. - Zsigmond

Aktatáskás "transzformerrel" a közigazgatásért

RE-Generáció néven kormányzati karrierexpót rendeznek szeptember 18-án a Millenáris Parkban, jelentette be a mai sajtótájékoztatón Nagy Anna és Navracsics Tibor.
2010. szeptember 6. hétfő 15:11 - HírExtra
A kormányzati karrierexpo – a tervek szerint – egy úttörő rendezvény lesz, mely új irányt szabna a közigazgatásnak azáltal, hogy újra vonzóvá tenné a fiatalok számára a közigazgatási életpályát. „Ez a mostani RE-Generáció azért is nagyon újszerű, mert ilyen még soha nem volt, a kormányzat még soha nem állt ki egy karrierexpón, és nem mondta azt el, miért is jó, és miért is érdekes a közigazgatásban dolgozni” – mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert a fiatalok manapság egyre inkább a versenyszférában szeretnének elhelyezkedni, a kormánytisztviselői életpálya már nem vonzó számukra. Egy, a szóvivő által említett MTA kutatás szerint ma a középiskolások mindössze 39 százaléka szeretne Magyarországon élni, 31százalékuk még nem döntötte el, 30százalékuk viszont nem kíván ittmaradni.

Navracsics Tibor elárulta, már dolgoznak egy új közigazgatási életpályamodell kidolgozásán, melyet az expón ugyan még nem tudnak bemutatni, de még ebbena kormányzati ciklusban sor kerül a bemutatására. Az aktatáskás "transzformerrel" fémjelzett rendezvényre elsősorban frissdiplomásokat, pályakezdőket és érdeklődő egyetemistákat várnak, akiknek maguk a miniszterek és az államtitkárok tárnák fel a közigazgatási karrier szépségeit. A kormány szeretné az expót hagyományossá tenni, mivel csak így lehet visszaállítani a közigazgatási hivatás renoméját.
Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását