2024. május 5. - Györgyi

Tudománnyal a médiaszíntéren

A tudománydiplomácia segítheti Magyarország nagyon hatékony megjelenítését a médiában 2011. első félévi EU-elnöksége idején - mondta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke egy pénteki budapesti konferencián.
2010. október 22. péntek 10:49 - HírExtra
Pálinkás József úgy fogalmazott: "A tudománydiplomácián keresztül jelentősen és markánsan meg tud jelenni Magyarország az európai médiaszíntéren".

Az MTA-elnök a magyar EU-elnökség médiabeli megjelenítéséről rendezett tanácskozáson hangsúlyozta: nagy lehetőség lesz arra, hogy a magyar tudományos élet megjelenjen az EU-elnökség alatt. Ehhez szerinte a kormány és az MTA, illetve a civil szervezetek összefogására van szükség, valamint arra, hogy a sajtó ne ellendrukkerként, hanem a valóságnak megfelelő tudósításokkal számoljon be a magyar elnökség fő témáiról, üzeneteiről.

A magyar tudományos élet kedvező külföldi sajtóbeli megjelenítésével összefüggésben az Akadémia elnöke megemlítette, hogy a CNN amerikai hírtelevízió is beszámolt a 2009-es World Science Forum sikeres budapesti megrendezéséről, az eseményt 2011-ben is megrendezik.

"Európa és a világ természetesen ránk figyel az EU-elnökség idején" - mondta Pálinkás József az MTA budavári épületében rendezett konferencián, amely a tizenharmadik a 2011-es magyar EU-elnökség szakpolitikai stratégiái című, 2009 januárja és 2011 júniusa közötti konferenciasorozatban. A pénteki rendezvényen több mint százan, köztük kutatók, civil szervezetek képviselői és külföldi diplomaták vesznek részt.

Az MTA elnöke fontosnak nevezte, hogy az EU-elnökség idején a magyar kormány és a tudomány képviselői együttműködjenek. Kifejtette, az Akadémia közfeladatai közé tartozik sok olyan tudományos kutatási és fejlesztési kérdés, amelyekről a magyar EU-elnökség idején is szó lesz majd. Elmondta, hogy az MTA húsz tudományos konferenciát szervez Magyarországon 2011 első félévében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását