2024. április 24. - György

Bajnai-kormány, te egyetlen

Húsz év óta a Bajnai-kormány az egyetlen kormány, amely egy törvény hatálya alá tartozó, a hiteleseket védő banki magatartáskódexet fogadott el a Bankszövetséggel közösen.
2009. szeptember 16. szerda 21:00 - HírExtra
A magatartáskódex következetes betartásáért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a felelős, komoly és hatásos jogkörrel ellátva - hangsúlyozta közleményében Tóbiás József.
Mint írta, a kódex nem az egyetlen védelmi eszköze a hiteleseknek, a kormány az őszi ülésszak alatt további törvénytervezetek elfogadását kéri az Országgyűléstől, amelyek teljes körűen biztosítják a hitelesek védelmét.

Közleménye szerint "ma, Magyarországon, elsősorban a Fidesz jelenti az ország kockázati felár jelentős hányadát. Felelőtlen magatartásával nem kezelni, hanem mélyíteni kívánja a világgazdaságban zajló válság magyarországi hatását".

Szerinte a Fidesz "nem a megoldást, nem az együttműködés lehetőségeit keresi, hanem öncélúan, csak a hitelfelvevők szavazatait akarja besöpörni".

Bajnai Gordon miniszterelnök a magatartáskódex szerdai aláírását követően jelentette be, hogy az december 1-jén lép hatályba és a bankok egyoldalú erőfölényével szemben ad védelmet az ügyfeleknek.

Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője erre reagálva közölte: a banki etikai kódex nem törvény, aláíróit nem kötelezi semmire, nem segít azoknak, akiknek már árverezik a lakását. A politikus szerint egy komoly felelősségteljes kormány hozzányúlna azokhoz a törvényekhez, amelyek a bankok, hitelintézetek működését szabályozzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. szeptember 16. 22:06
Hát igen, mondjuk eddig azért nem kellett, mert nem voltak a hitelt felvevők bajban. Mondjuk ha nem így áll az ország, ahogy, akkor nem is lett rá volna szükség, mert mindeki ki bírta volna fizetni. Nekem az mszp az elmúlt évek kormányzása miatt elég nagy rizikófaktor, nagyobb, mint a fidesz... ettől függetlenül pont úgy fogok élni akkor is ha fidesz lesz, akkor is ha mszp, mert volt már mindkettő és attól még nem történt semmi... főleg nem az utóbbi időben, erről gondoskodott az mszp.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását