2024. április 29. - Péter

A Fidesz szavai nem fedik egymást a Jobbik szerint

A Jobbik szerint a Fidesz szavai és tettei nem fedik egymást, ahogy ez az állami vállalatok vezetőinek fizetési bérplafonjának eltörlése kapcsán is látszik.
2010. szeptember 6. hétfő 17:24 - HírExtra
A párt hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a törvény életbe lépése előtt a kormány eltörölte az állami cégvezetők bérplafonjára vonatkozó szabályozást, így jelenleg semmi sem korlátozza az igazságtalanul magas bérek kifizetését.

Összességében ezen vezetők akár "horribilisan" magas fizetése többe kerülhet, mint amennyit a "közszolgálati sarcokkal" megtakarított a kormány - fűzték hozzá.

A Jobbik a közleményében azt követeli, hogy az állami társaságok vezetőire is terjesszék ki a 2 millió forintos bérplafont.

Nagy Anna kormányszóvivő egy hétfői tájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: az új bérplafon arra vonatkozik, hogy azok, akik a közpénzekből kapják a fizetésüket, ők nem léphetik át a kétmillió forint bruttó havi fizetést. Az állami cégek új vezetői úgy tűnik, hogy ugyancsak bevezetik ezt a bérplafont - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását