2024. április 26. - Ervin

Tisztelgés a dalok előtt

Idén is több program vezeti fel a magyar dal napját, amelyet szeptember 12-én tartanak Budapesten és tíz vidéki városban.
2010. szeptember 4. szombat 12:32 - HírExtra
A közelgő magyar dal napjára hívja fel a figyelmet, hogy a BKV-val együttműködve már most vasárnap délután Dallamos Villamos jár a fővárosi 4-es villamos útvonalán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Moszkva térről 15 órakor induló járaton a Lavender Forté és a Backdoor, a 16.30-kor indulón a Peacetones és az Instant Groove, a 18 óráson pedig a TükeZoo és a Tai Chi Teacher játszik. A Fehérvári útról 15.50-kor indul ez első járat, amelyen a Mary Popkids és a Kuckó Collective lép fel, a 17.20-kor indulón a Menyét és a WNS, a 18.50-esen pedig a Lavender Forté és a Peacetones. A villamosokra bárki felszállhat, aki érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezik.
A közlemény szerint a Duna Televízió szeptember 6. és 12. között a "magyar dal hetével" csatlakozik a magyar dal napjához. A jövő hét minden napján koncertfelvételek és zenei műsorok várják a nézőket: hétfőn egy Koncz Zsuzsáról készült portréfilm, kedden Szalóki Ági, szerdán a Makám együttes, csütörtökön pedig a Csókolom koncertje szerepel a műsortervben. Csütörtökön mutatják be a Kispál és a Borz, szombaton Zorán koncertfilmjét, vasárnap pedig több tévéműsor témája is lesz a magyar dal.

Budapesten kívül idén tíz vidéki település, köztük a magyar dal első fővárosa, Eger ad otthont a magyar dal napja koncertjeinek szeptember 12-én. A kezdeményezés egyik fő célja, hogy az ismert fellépők mellett mindenütt helyi előadók, tehetségek is koncertezzenek.
Az először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján megrendezett magyar dal napja koncertjeire tavaly már országszerte 25 helyszínen mintegy 45 ezren látogattak el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását