2024. április 27. - Zita

Brémai bemutató magyar énekessel

Pénteken mutatják be a németországi Theater Bremenben a Mezzo zenei televízió operaversenyének egyik versenydarabját, Michael Kunze és Gershon Kingsley Raoul című operáját, amelyben egy magyar énekes, Beöthy-Kiss László is szerepet kapott - közölte az MTI
2008. május 8. csütörtök 18:24 - Hírextra

Az operaverseny második fordulójában, január végén Szegeden összesen húsz fiatal énekes jutott tovább: ők a brémai, a New York-i, a rennes-i, a gdanski és a szegedi opera egy-egy produkciójának főszerepeiben versenyeznek majd novemberben ismét Szegeden. A húsz énekes között két magyar művész, Beöthy-Kiss László és Bódi Marianna is bekerült a döntőbe.

Beöthy-Kiss László a Raoul Wallenbergről szóló darabban, amelynek premierjét pénteken tartják Brémában, Serge szerepét énekli. Az előadás a novemberi döntő során két alkalommal is látható lesz - a másik négy versenydarab mellett - a Szegedi Nemzeti Színházban.

A Theater Bremenben színpadra állított darab Raoul Wallenberg zsidómentő svéd diplomatának a II. világháború végén Budapesten töltött hónapjait mutatja be. A valós eseményeken alapuló műben a cselekmény azzal indul, hogy az ifjú svéd kereskedő egy németországi vasútállomáson látott jelenet hatására eldönti, hogy Budapestre utazik és segít a bajbajutottakon. Kihasználva svéd állampolgárságát és kitűnő kapcsolatait, papírokat szerez a menekülő zsidóknak, ezzel több, mint százezer férfi, nő és gyermek életét menti meg. A megmentettek között van egy fiatal pár is, Serge és Rahel. Harcuk a méltóságteljes életért a darab egyik mellékszála.

Raoult Marcin Habela lengyel operaénekes alakítja, a párizsi UFAM Nemzetközi énekverseny első díjasa, Per Anger követségi titkárt Vaughn Lindquist amerikai basszbariton, számos nemzeti énekverseny döntőse, Rahelt pedig Violaine Kieffer francia énekesnő, a francia nemzeti énekversenyek, fesztiválok és nemzetközi turnék rendszeres résztvevője személyesíti meg.
Az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval címet viselő megmérettetés-sorozat azért jött létre 2007 őszén, hogy olyan tehetséges fiatal énekeseket kutasson fel, akik a legmagasabb színvonalon képesek ötvözni a műfaj komplex szakmai kívánalmait, így az operaéneklést, a színpadi mozgást és nem utolsó sorban a színészetet.

A fesztivál öt teljes produkciót hoz létre: a brémai előadás mellett Szegeden Francesco Cilea Adriana Lecouvreur című operáján dolgoznak a döntős versenyzők, a New York-i Dicapo Operában Robert Wardtól A salemi boszorkányokat, a rennes-i operában Heinrich Marschner Vámpírját, Gdanskban pedig Benjamin Britten Lucretia meggyalázása című operáját állítják színpadra.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását