2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Befejeződött a Cívis Korzó

A visegrádi négyek zenei csúcstalálkozójával ért véget vasárnap a helyi Cívis Korzó négy hétvégén megrendezett programsorozata - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
2008. július 27. vasárnap 22:30 - Hírextra
A program során július minden hétvégéjén egyfajta tematikus rendben léptek fel együttesek, művészek Debrecen terein: az utolsón, július 25-27. között a V4 Summerfestnek adott otthont a cívisváros.

A Cívis Korzó hagyományainak megfelelően, a V4-országok együtteseivel a "Visegrádi négyekkel" - a hazaiak mellett cseh, lengyel és szlovák együttesekkel - igazi zenei csúcstalálkozót tarttottak a záróhétvégén. Előbb a Fusion Five Rézfúvós kvintett adott hangversenyt, majd a Kossuth tér nagyszínpadán a Largo Cammino együttes Kávékerengő címmel idén megjelent lemezének bemutatásával járul hozzá Debrecenben a századelő hangulatát idéző zenét kedvelők szórakozásához. Ezt követően a lengyel "útonállókról" elnevezett, ötödik éve működő banda, a Tolhaje adott betekintést a lengyel népzene és jazz hagyományaiba.

Fellépett Méhes Csaba pantomimművész, a Sonus Ütőegyüttes, a Kalengo és a Katan.
A zárónapon Adamóczki Béla tárogatóművész és Keresi Ferenc magánénekes előadása, majd a Circus Minimus - Boka Gábor és a Szeredás együttes - előadása következett.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája fafúvós kamaracsoportjának hangversenyét követően a Kossuth tér nagyszínpadán a jazzben, népzenében és a klasszikus zenében is jártas zenészek, a Pacora Trió és Gyárfás István szlovák és morva népzenét szólaltatott meg.

Az est zárásaként a Cankisou - túllépve a zene határait -, mindenkit táncra penderített az arab, afrikai és balkán zene vad ritmusaival és a világ távoli sarkaiból származó, egzotikus hangszereivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását