2024. május 25. - Orbán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat hatékonyabbá teszi a bűnfelderítést

A hatékonyság javítása, a párhuzamosságok megszüntetése és az erők koncentrálása a célja a Belügyminisztériumnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) létrehozásával.
2010. szeptember 3. péntek 13:50 - HírExtra
Mint írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozásával a Belügyminisztérium azt a szemléletváltást követi, amely alapján az új kormány is kialakította szervezetrendszerét, "céljuk a hatékonyság javítása, a párhuzamosságok megszüntetése és az erők koncentrálása".

Tudatták: a Nemzeti Védelmi Szolgálat irányítása alá fog tartozni a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ) teljes szervezete, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) azon főosztályai, amelyek a belső bűnfelderítéssel foglalkoznak. Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 1-jei hatállyal Bolcsik Zoltán dandártábornokot, Veszprém megyei főkapitányt miniszteri biztossá nevezte ki az NVSZ létrehozásával kapcsolatos feladatok ellátására. A biztos feladata az NVSZ létrehozásával kapcsolatos tervezési, döntés-előkészítési feladatok irányítása, koordinálása és ellátása.
A miniszteri biztos kinevezése az NVSZ főigazgatójának kinevezéséig, de legfeljebb hat hónapra szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását