2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: Megszüntettük az MSZP pazarlását

A XVII. kerületi önkormányzat gazdasági társasága 2008 ősze óta nyereségesen gazdálkodik, és sikerült megszüntetni a korábbi MSZP-SZDSZ-es kerületi vezetés pazarlását.
2009. szeptember 7. hétfő 19:49 - HírExtra
A XVII. kerületi önkormányzat azért adott ki közleményt, mert korábban Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő azt állította, hogy a 2006 óta fideszes irányítású önkormányzat szakszerűtlenül vonta össze két gazdasági társaságát három éve, és így csaknem 100 millió forint kár érhette a kerületet.

A Riz Levente (Fidesz) polgármester vezetése alatt álló önkormányzat ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy 2007 őszén éppen azért hozták létre a Rákosmente Kft.-t, hogy megszüntessék azt a "rendkívül, drága és pazarló rendszert", amelyet a 2006 előtt irányító MSZP-SZDSZ városvezetés működtetett.

Emlékeztetett arra, hogy a korábbi rendszerben minden városüzemeltetési munkát "horrorisztikus áron kétszer bonyolítottak"; a két önkormányzati cég, a Lakás-17 Kft és az Ép-17 Kft. pedig ugyanazt a feladatot látta el.

Előbbi 8 százalékos bonyolítási díjat, míg utóbbi 20 százalékos anyagigazgatási költséget tett rá minden munkára, amit aztán drágán alvállalkozókkal végeztetett el - fűzték hozzá.
Mint írták, a két cég korábban úgy ért el nyereséget, hogy évente több mint 1 milliárd forint közpénzt jutatott számukra az akkori önkormányzati vezetés.

Közölték, a rendszernek az egyszerűsítését és a takarékosságot szolgálta 2007-ben a két cég egyesítése. "Elzártuk a pénzcsapokat, közel háromszázmillió forinttal csökkentettük a gazdasági társaság önkormányzati finanszírozását" - írták.

Kitértek arra is, hogy a cég átmeneti veszteségét éppen az előző ciklusban kötött előnytelen, jelentős végkielégítésekkel terhelt munkaszerződések felbontása, az elbocsátások közel 60 millió forintos kiadása, és az önkormányzati támogatás csökkentése okozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 7. 19:55
És ne felejtsük el,hogy mi a lényeg?Hogy FIDESZES legyen minden cég vezetője!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását