2022. augusztus 13. - Ipoly

Izrael: ultra-ortodox zsidók csaptak össze rendőrökkel

Legalább tizenöten sérültek meg szerdán az izraeli Jaffában egy luxus lakópark építkezési helyszínén ultra-ortodox zsidók és rendőrök összecsapásában. Az ultra-ortodox zsidók amiatt tiltakoznak, hogy az építkezési telken zsidó sírokat találtak és a zsidó törvények szigorú értelmezése szerint nem szabad a sírokat háborgatni.
2010. június 16. szerda 18:49 - HírExtra
A több száz tüntető üvegekkel és kövekkel támadt a gumibotozó, zömében lovas rendőrökre, s közben izraeli zászlókat égettek és náciknak titulálták a rendfenntartókat. Rátámadtak az eseményt figyelemmel kísérő és filmező tudósítókra is.

Az összecsapásokban legalább tíz ortodox és öt rendőr sérült meg. Több busznyi tüntetőt elvittek a rendőrök, és 15-öt le is tartóztattak közülük.

Az Andromeda Hill nevű, fallal körülvett apartman komplexumot azért is ellenzik a környékbeli lakosok, mert szerintük túl sok területet kell miatta kivonni a közösségi használat alól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását