2022. november 30. - András, Andor

Lennonnak még a vécéje is milliókat ér

Több mint hárommillió forintnak megfelelő összegért vette meg John Lennon porcelán vécécsészéjét egy névtelen rajongó, aki az előzetesen becsült leütési ár csaknem tízszeresét áldozta a míves darabért a hétvégi liverpooli Beatles-árverésen.
2010. augusztus 29. vasárnap 12:43 - HírExtra
A kívül-belül kék virágmotívumokkal díszített toalettet a Beatles immár három évtizede halott frontembere 1969-től 1972-ig használta, Berkshire grófságbeli egykori otthonában.
Lennon a vécét utána a háza átalakításán dolgozó építésznek, John Hancocknak adományozta, azzal a javaslattal, hogy "használja virágcserépként".

A nemrégiben elhunyt Hancock csaknem negyven éven át őrizgette saját házának sufnijában a sztárvécét, amelyet most - több más Beatles-relikviával együtt - árverésre bocsátottak.

A szervezők legfeljebb ezer fontot vártak a vécékagylóért, ám a liciten egészen 9500 fontig (3,2 millió forintig) felverték az árat; a győztes végül ennyiért viheti el a szépen kidolgozott porcelán műalkotást. A vevő kiléte nem ismert, csak annyi tudható róla, hogy külföldi.

Az aukción szerepelt még egy kis szájharmonika, amely Lennon nagyobbik fiáé, Juliané volt, és amelyet szintén Hancock hagyatékából árvereztek el. A BBC beszámolója szerint Lennon annak idején bevallotta építész barátjának, hogy Julian "az őrületbe kergeti" őt a hangszerrel. A szájharmonika az ezer fontra becsült ár helyett 2500-ért (850 ezer forintért) kelt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását