2024. május 5. - Györgyi
Ál-LMP-s kopogtatócédula-gyűjtők, a gárda új főkapitánya, Schmuck Andor együttműködési nyilatkozata, illetve Schmitt Pál és a „Vidi”. Heti Havas.
2010. augusztus 24. kedd 12:34 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét ismerhetjük meg közéleti ügyekben. Schmitt Pál és a Videoton, az új gárdakapitány és a Magyar Közlöny, Schmuck Andor és a budapesti együttműködés rendszere, illetve az afganisztáni tragédia: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Állítólag a XVI. kerületben állítólag többen LMP-s aktivistának adták ki magukat. Melyik párt bújik az LMP bőrébe kopogtató cédulákért?

Ez annyira konspiratív, hogy nem is lehet végiggondolni. Egyébként valószínűleg a mocskos kommunisták tehetnek róla, esetleg még a Gyurcsány, illetve Simor András. És ha már így összeállt a sor, akkor az IMF.

Elvitték a rendőrök Ináncsi Józsefet, a Magyar Nemzeti Gárda új főkapitányát a Jobbik augusztus 20-ai ünnepi rendezvényéről. Állítólag azért, mert zöld pólójára a "Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom" felirat volt hímezve. Mit gondol az intézkedésről? Jogos, ha valakit ilyesmiért visznek el?

Nem jogos. Az esetből két dolog következik. Az új kapitány nem stylist és nem olvas Magyar Közlönyt. Miért kellene egy kapitánynak öltözködési tanácsadónak és jogtudósnak lennie?! Egy egyszerű magyar emberről van szó, akitől nem elvárható, hogy Magyar Közlönyt olvasson.

Schmitt Pál a következőt mondta augusztus 20-án: „Nekünk, magyaroknak van küldetésünk, hivatásunk a világban". Mi a küldetésünk?

Én ezen nem is gondolkozom, ugyanis sokkal fontosabbnak tartom azt, amit a Videoton–Fradi meccsen mondott a köztársasági elnök, vagyis „Hajrá Vidi!”. Sikerült leolvasnom Schmitt Pál szájáról, mindössze egy sorral ült lejjebb nálam. Azt gondolom, a „hajrá Vidi” lehet egy új nemzeti jelszó. És az is kiderül, hogy az Evangélium mellet a Nemzeti Sportot is olvassa Schmitt Pál, hátha van hír a Videotonról.

Budapesti együttműködési nyilatkozatot fogalmazott meg Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) főpolgármester-jelöltje, majd elküldte Tarlós Istvánnak, Horváth Csabának és Jávor Benedeknek. A dokumentum aláírói elutasítják azt a gondolkodásmódot, mely szerint „csak egy maradhat”, így megőrizve a város sokszínűségét. Hány együttműködési nyilatkozatra van szüksége egy 93 036 négyzetkilométeres országnak a megfelelő működéshez?
93 036 négyzetkilométer
Magyarország a keleti félgömb 16° és 23° hosszúsági körei között és az északi félgömb 45° és 49° szélességi körei között, nagyjából Európa közepén helyezkedik el, a Kárpát-medencében. Tőle csaknem egyforma távolságra van az Atlanti-óceán és az Urál-hegység, illetve a Földközi-tenger és az Északi-tenger. Az országnak nincs közvetlen tengerpartja, legközelebb az Adriai-tengerhez fekszik, körülbelül 300 kilométer távolságra.

Területe 93 036 négyzetkilométer, amivel az országok méret szerinti rangsorában a középmezőnyben található. (Wikipédia)

A megfelelő működéshez egy Schmuck Andor mindenképpen elégségesnek tűnik.

Ön aláírná a nyilatkozatot?


Schmuck Andor érdekében bármit aláírnék, ugyanis Schmuck Andor Budapest egyik legfontosabb ékköve. Jó nagy.

Támadás ért egy magyar konvojt Afganisztánban. Egy katona meghalt, egy életveszélyesen megsérült, kettő pedig súlyosan. Van értelme Afganisztánban feladatokat vállalni? A Jobbik már jelezte is, hogy hazahívná a magyar katonákat.

A szerződéses katona tisztában van azzal, hogy milyen kockázatot vállal, ezzel együtt ez egy szörnyű tragédia. Ugyanakkor, ha a Magyar Köztársaság érdekei úgy kívánják, hogy egy ilyen akcióban részt vegyünk, akkor bármilyen tragikus egy ember halála, nem lehet elég ok arra, hogy a kötelezettségeinket ne vállaljuk tovább.
***

A Heti Havasban eddig:

Örüljönk, hogy tart a forradalmi hangulat

Akit lesből lelőnek, mitől lenne hős?

Ami szocialistával kezdődik, az vicc

A jelenlegi kormány nem ad az eleganciára

Ha Matolcsy benne van, tuti kudarc az egész

Semmi szükség az MSZP-re

Istennel nekem semmi bajom

Erős a parlamenti lobbija a prostitúciónak
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tóth Mária
2010. augusztus 24. 14:43
Meddig rontja még itt a levegőt ez a komcsi szemét havas?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását