2024. április 25. - Márk

Morvai Krisztina elszámolást vár Such Györgytől

A törvény alapján a rendőrségnek nem kötelessége, hogy a saját intézkedéseiről beszámoljon, ezt a tavaly őszi zavargások idején sem tették meg minden esetben a Magyar Rádió felé.
2007. április 26. csütörtök 07:03 - Hírextra
A Morvai Krisztina vezette Civil Jogász Bizottság szerdán nyílt levélben kérte Such Györgytől, a Magyar Rádió elnökétől: minden részletre kiterjedően számoljon el azzal, hogyan és miért válhatott a magyar rádió a rendőrség hadiszállásává az őszi zavargások első estéin. A bizottság úgy tudja ugyanis, hogy szeptember 20-án és 21-én a rendőrök az elfogottakat oda szállították és "válogatott kínzásokban volt részük". Hosszú ideig térdepeltették, ököllel és gumibottal ütötték őket, illetve testükre számot írtak jelezvén, hogy már nincs nevük, csak számuk - olvasható a nyílt levélben.

A tavaly szeptemberi események után a rendőrség műveleti területté nyilvánította a Magyar Rádiót és annak környékét, erről levélben értesítették a rádió vezetőségét. Az MTV ostroma után a rádióban arra koncentráltak, hogy megőrizzék a munkatársak testi épségét és az intézmény eszközeit, illetve folyamatos legyen a műsorszolgáltatás. A biztonsági intézkedésekről folyamatosan konzultáltak a rendőrséggel - írja válaszlevelében Such György.

"A Civil Jogász Bizottság jelentésében idézett vallomások valóságtartalmát nem áll módomban megítélni. Bírói és ügyészségi vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy jogszerűek voltak-e ezek a hatósági intézkedések, és hogy történt-e a hivatalos eljárás alatt törvénytelenség a rendőrség részéről. Fontosnak tartom, hogy megtudjuk az igazságot, és annak minden jogi és erkölcsi következményét is a nyilvánosság elé tárjuk" - olvasható még a rádióelnök válaszában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Oldalborda
2007. április 26. 11:42
Mint már a multkor is kérdeztem. - Nóóórmááális?
Ez a nő egy orvosi eset. Mint a Révész Máriusz.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását