2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb földrengés Miskolcon

Kisebb földrengés volt szombat reggel Miskolc térségében; az elmúlt héten ezzel együtt a nyolcadik kisebb rengést mérték itt.
2010. augusztus 21. szombat 09:52 - HírExtra
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szeizmológiai Obszervatóriuma szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy reggel 6 óra 58 perckor újabb földrengés volt Miskolctól 15 kilométere délre, Emőd térségében.

A rengés magnitúdója 2,4 volt a Richter skálán.

A közlemény szerint a földrengés által keltett talajmozgást a lakosság is érzékelte; károkról az obszervatóriumhoz eddig nem érkezett bejelentés.

Ezzel együtt az elmúlt héten ez volt a nyolcadik kisebb földrengés Miskolc közelében, amelynek nagyobb részét a lakosság is megérezte.

Bus Zoltán szeizmológus az MTI-nek még csütörtökön a földrengésekkel kapcsolatban elmondta: elmúlt napok miskolci és sellyei eseményei nem számítanak kirívó esetnek; minden évben van néhány ilyen, a Richter-skála szerint 2-es, 3-as erősségű földrengés, amelyet a lakosság is érzékelhet. Leszögezte: a rengésekből nem lehet olyan következtetéseket levonni, hogy megnőtt volna Magyarország veszélyeztetettsége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását