2024. április 28. - Valéria

Lokálisan mire fókuszál az LMP?

A Lehet Más a Politika (LMP) Szolnokon és Jászberényben igyekszik minél több jelöltjét bejuttatni a helyi önkormányzati testületbe az őszi helyhatósági választáson - közölte Pető Ernő, a párt megyei koordinátora csütörtökön a Tisza-parti megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
2010. augusztus 19. csütörtök 19:50 - HírExtra
Szolnokon a párt polgármesterjelöltet és várhatóan mind a tizenkét választókerületben képviselőjelöltet indít, míg Jászberényben listát állít.

Pető Ernő, az LMP szolnoki polgármesterjelöltje elmondta, hogy megyei listájuk is készül, amelyet Sallai R. Benedek, a párt országos választmányának tagja vezet majd. Közlése szerint ezeken kívül további hat megyei településen lesz jelöltjük, akiket esetenként több más szervezet támogat.

Mint kifejtette, az önkormányzati választásra készülve igyekeztek reálisan felmérni, hogy hol tudják összegyűjteni a kellő számú ajánlószelvényt, s ez Szolnokon és Jászberényben nagy valószínűséggel kivitelezhető. Pető Ernő elmondta, hogy a szelvények gyűjtésében aktivisták segítenek, de jelöltjeik javarészt maguk keresik fel a választókat. A megyei koordinátor közvélemény-kutatásokra hivatkozva azt mondta, hogy az LMP listán indított képviselőinek van legnagyobb esélye az önkormányzatba való bejutásra.

A jelöltállítás nehézségeit vázolva megjegyezte: többen egzisztenciális okokra hivatkozva hárították el megkeresésüket, volt köztük munkára már pályázatot beadott vállalkozó, vagy családja nyugalmát fontosabbnak tartó értelmiségi.

A szolnoki LMP-s polgármesterjelölt azt mondta: a választási kampányban mindenképpen szóba kell hozni a Tisza-parti megyeszékhely közlekedési gondjait, valamint az önkormányzatnál az elmúlt húsz évben felhalmozódott 20 milliárd forintos adóssággal járó tehertételt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását