2024. május 17. - Paszkál

Kajak-kenu VB: Kovács rekordot állíthat

A nőknél tíz kajakos és egy kenus, a férfiaknál pedig 13-13 kajakos és kenus képviseli a magyar színeket a lengyelországi Poznanban csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő világbajnokságon, amelyen Storcz Botond szövetségi kapitány - kissé óvatosan jósolva - tíz dobogós helyezésre, köztük öt elsőségre számít.
2010. augusztus 18. szerda 09:29 - HírExtra
"Úgy gondolom, hogy ez reális elvárás, persze bízom benne, hogy sikerül túlszárnyalni. - mondta az MTI-nek a szakvezető. - Mindegyik szakágban benne van az aranyérem, hangsúlyozottan természetesen a hagyományosan jól teljesítő női kajakban. A férfi kajakosoknál elsősorban a rutinos Kammerer, Vereckei duótól, kenuban pedig az olimpiai bajnok Vajda Attilától várom a kimagasló eredményt."

Peking egyetlen egyéni aranyérmese - aki az idény elején sérüléssel küzdött, majd emiatt ki is hagyta az Eb-t - a vb-vel kapcsolatos célját úgy fogalmazta meg, hogy mindenképpen szeretné sérülésből fakadó fájdalom nélkül végigversenyezni a viadalt, s ha sikerül úgy mennie, mint a válogató utolsó két fordulójában, akkor odaérhet a dobogóra.

"Nyilván ez a világbajnokság is csak egy felkészülés a londoni olimpiára. Egy munka elején vagyunk, ez az év alapozó 2012-re, így talán nem ez lesz a legsikeresebb esztendőm az eredmények tekintetében, de azért természetesen mindent elkövetek majd, hogy minél jobban szerepeljek Lengyelországban." - mondta az MTI-nek.

A 37 fős magyar együttesből a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa indul majd a legtöbb számban, pontosan ötben Poznanban, ezzel kapcsolatban Storcz kijelentette: képesnek tartja a szegedi versenyzőt arra, hogy akár a "mesterötöst" is elérje.

"Persze nem lesz egyszerű, hiszen minden döntőjét az utolsó, vasárnapi versenynapon rendezik, remélem, nem fárad el túlságosan a végére" - tette hozzá.

Janics párostársa, Kovács Katalin három számban és három távon - K-1 1000, K-4 500 és K-2 200 méteren - száll vízre a lengyelországi regattán, mindhárom versenyben címvédőként. Amennyiben akárcsak egy számban is a dobogó legfelső fokára áll, megdönti a legendás német Birgit Fischer vb-rekordját, jelenleg ugyanis "társbérletben" ez a két kajakos a legeredményesebb 27-27 aranyéremmel.

"Nem mondom, hogy nem foglalkoztat ez a téma. A válogatók után leültem, tisztáztam magamban mindent, és arra gondoltam: hú, de jól lenne legalább egy aranyat nyerni! Úgyhogy most ez motivál, de azt azért mindenképpen szeretném kihangsúlyozni, hogy az én éremhalmozásom nem összehasonlítható azzal, amit Fischer csinált.

Akkor, amikor ő versenyzett, nem volt ennyi szám, nekem szerencsém volt abban, hogy lehetőségként kilenc szám állt előttem, volt olyan, amikor egy vb-n hat elsőséget is begyűjtöttem. Szóval nem szabad összehasonlítani kettőnk teljesítményét." - fogalmazott a Domino Honvéd klasszis lapátforgatója.

A magyar válogatott első része szerdán, második fele pedig pénteken utazik a vb helyszínére, ahol a csütörtök-pénteki előcsatározások után szombaton és vasárnap rendezik a döntőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását