2024. május 3. - Tímea, Irma

Buszbaleset, negyven halott

Közel negyven ember vesztette életét egy buszbalesetben a Fülöp-szigeteken. A 47 utast szállító autóbusz az ország északi, hegyes területén fekvő Baguio városából indult.
2010. augusztus 18. szerda 09:21 - HírExtra
A szerencsétlenség 12 kilométerrel arrébb következett be, amikor a sofőr a lejtős hegyi úton nem tudott bevenni egy kanyart, és a jármű egy 30 méter mély szakadékba zuhant. A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint 39-en vesztették életüket a balesetben, míg nyolcan túlélték azt. A járművön utazó ellenőr, aki még a tragédia bekövetkezte előtt ki tudott ugrani az útra, elmondta, hogy a halálos kanyarnál tönkrement a fék, és a busz nekicsapódott a 30 centiméteres út széli korlátnak, majd a szakadékba zuhant.

A sofőr egy lábtöréssel ugyan, de túlélte a balesetet.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a hasonló közúti balesetek, elsősorban a járművek rossz állapota miatt. A múlt hónapban az ország középső részén 15 ember vesztette életét, amikor egy busz egy betonkorlátnak ütközött. Egy hónappal korábban pedig egy iráni egyetemisták által kibérelt jármű Cebu város közelében szakadékba zuhant, 21 fiatal halálát okozva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását