2024. március 29. - Auguszta

Szeretne pandagondozó lenni?

Pályázatot hirdetett egy kínai pandavédelmi központ hat gondozói állásra.
2010. augusztus 17. kedd 16:33 - HírExtra
A kiválasztottak egy hónapon át foglalkoznak majd állatokkal. A pályázatra a világ bármely országából lehet jelentkezni.

Az állásokat Szecsuan (Sichuan) tartomány székhelye, Csengtu (Chengdu) pandavédelmi központja és a Természetvédelmi Világalap (WWF) hirdette meg. A hat nyertes nemcsak lehetőséget kap a védett állatfaj megfigyelésére, hanem szükség esetén segítséget is nyújtanak az állatoknak, és jelen lehetnek a kispandák születésénél is.

"Reméljük, hogy a program révén egyre többen csatlakoznak pandavédelmi küldetésünkhöz, és megértik a vadon élő állatok életkörülményei megőrzésének a fontosságát" - közölte Csang Csi-he (Zhang Zhihe), a központ igazgatója.

A pandagondozóknak a Csengtu közeli hegyekben lehetőségük lesz a szabadon élő pandák tanulmányozására is.

Világszerte mindössze 1600 panda él szabadon, mintegy 300 pedig fogságban, főleg Kínában. Miután a szakembereknek sikerült elérniük, hogy a pandák fogságban is szaporodjanak, most arra helyezik a hangsúlyt, hogy a központokban született pandákat visszaszoktassák a természetbe. Az utóbbi hónapban négy pandát engedtek szabadon Szecsuan erdőségeiben.

Korábban egy eset végződött tragédiával: a 2006-ban elengedett Hsziang Hsziangot (Xiang Xiang) holtan találták, feltehetően a környéken élő vad pandák ölték meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását