2024. június 17. - Laura, Alida

Választási szövetség alakult Székesfehérváron

A Fidesz, az MSZP, az SZDSZ korábbi tagjaiból, de többségében civilekből álló választási szövetség alakult "Szövetségben városunkért" elnevezéssel Székesfehérváron. A szövetséget a Civil Mozgalom jegyezte be, céljait és jelöltjeit pedig hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be a szövetség polgármesterjelöltje.
2010. augusztus 16. hétfő 17:58 - HírExtra
A választási szövetség "nem valamilyen pártideológia vagy értékrend" alapján állt fel, hanem egyetlen cél érdekében: Székesfehérvárért és az itt lakókért. "Egy városnak nincsenek pártpolitikai értékrendjei, nincs pártos ideológiája, hanem lakói vannak, akikért felelősséggel tartozunk. Őket kell képviselnünk és nem a pártközpontokat" - mondta Fertő László.

Bár a szövetségben különböző világnézetű képviselőjelöltek vannak, abban "vita nélkül" egyetértenek, hogy Székesfehérvárnak olyan új városvezetésre van szüksége, "amelyet nem a pártok irányítanak, nem presztízs-ügyek vezetnek, s nem párt mutyik tartanak össze, hanem csak és kizárólag a városérdek" - fogalmazott.

Hozzátette: náluk "nincs pártkassza, se helyi, se központi".

A "Pártok után, ígérgetések helyett" szlogennel küzdelembe szálló szövetség heterogén voltára jellemző, hogy a jelenleg vállalkozóként dolgozó Fertő László a Fidesz székesfehérvári alapító tagja, 1998 és 2002 között pedig a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke volt.

Pénzes Mihály - Székesfehérvár jelenlegi alpolgármestere - az MSZP, az önkormányzati képviselőként dolgozó Farkas László pedig az SZDSZ alapító tagja volt. Mindketten már korábban kiléptek a pártjukból. Több képviselőjelölt korábban önkormányzati képviselőként részt vettek már a város közgyűlésének munkájában, a jelöltek kétharmada azonban civil.

A szövetség Fülöpné Óvári Edit népművelőt és véradásszervezőt, Márton Andrea gazdasági szakmérnököt, Pénzes Mihály alpolgármestert, Sulák Rudolf ügyvezetőt, Szücsné Sajtos Katalin iskolai igazgatóhelyettest, Szebek István vállalkozót, Farkas László szakértőt, Aczélvári János hittanoktatót, Buth Sándor nyugdíjas katonatisztet, Orosz Csaba gazdasági elemzőt, Óber László igazgatásszervezőt, Fehér Krisztina közoktatási és felnőttképzési szakértőt, Lovász László közlekedésmérnököt és Mátay Balázs újságírót indítja képviselőjelöltként az október választásokon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását