2024. április 28. - Valéria

Hollandia budapesti nagykövete indítja a Critical Masst

A több tízezer résztvevőre számító vasárnapi felvonulás szervezői Ronald Alexander Mollingert, a Holland Királyság nagykövetét kérték fel a felvonulás kezdetét jelző kerékpáremelésre, és ezzel a menet indítására.
2008. április 18. péntek 10:03 - Hírextra
A szervezők azért kérték fel Őt, mert ez minden beszédnél tömörebben, egyértelműbben szemlélteti milyen jövőt képzelnek a magyar fővárosnak. Hollandia egész Európában élenjáró módon, már évtizedekkel ezelőtt biztosította a kerékpározás biztonságos feltételeit. Szinte minden holland állampolgár kerékpártulajdonos.

A napi közlekedésben hétköznapinak számít a biciklik 20 százalék feletti aránya, de egyes városokban az 50 százalékot is eléri. Budapest lakói csak néhány éve kezdték el a felzárkózást, de az ütem gyors. Európában egyedülálló módon, évente duplázódik a kerékpárosok száma a fővárosban. A civil szervezetek rendkívül sokat tanultak a holland példákból és tapasztalatokból, nagy segítséget adott ügyüknek, hogy működő, követendő nemzetközi példákat tudnak követeléseik mellé csatolni. Mindezt ezzel a gesztussal is szeretnének megköszönni. Nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy a Nagykövet Úr a kései megkeresésre is azonnal pozitívan reagált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását