2024. április 28. - Valéria

Bánki Ilona lett az MTV kulturális főszerkesztője

Bánki Ilonát nevezte ki a Magyar Televízió (MTV) kulturális főszerkesztőjévé a köztelevízió ügyvezető alelnöke; Medveczky Balázs az MTV műsoros területeinek racionalizálása után hozta meg döntését - közölte az MTV Kommunikáció.
2010. augusztus 15. vasárnap 10:44 - HírExtra
Az ügyvezető alelnök a Programtanács tagjaihoz hasonlóan az új vezetőtől is azt várja, hogy "a válságos és nehéz gazdasági helyzetben egyensúlyban tartsa a köztévében a kulturális és művelődési műsorok arányát" - olvasható a közleményben.

Medveczky Balázs augusztus 15-étől bízta meg Bánki Ilonát a kulturális terület vezetésével. "A köztelevízió nehéz anyagi helyzetében sem mondhat le kulturális, művelődési, ismeretterjesztő és tudományos műsorairól. Lehetetlen gazdasági viszonyaink ellenére is próbálunk minőségi alternatívát nyújtani a kereskedelmi csatornákkal szemben" - idézte az ügyvezető alelnököt a közlemény.

Az új kulturális főszerkesztő tervei között szerepel egy új, széles merítésű kulturális magazin indítása Aranymetszés címmel, s a köztelevízióban ismét lesz koncert vasárnap esténként.

Bánki Ilona a Magyar Televízióban évtizedeken át dolgozott az Ablak című műsorban, szerkesztette egyebek mellett a Napi Mozaikot, a Magyar Szalont, a Nappalit. Sokáig volt parlamenti tudósító, számtalan különféle témájú magazin-műsort, dokumentumfilmet, portrét készített.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását