2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ikreket hozott világra az óriáspanda

Másodszor is ikreket szült egy óriáspanda Japánban: a kilencéves Rauhin egy hím és egy nőstény kölyköt hozott világra - jelentette be csütörtökön a vakajamai állatkert.
2010. augusztus 13. péntek 07:06 - HírExtra
A szerdán született kispandák jól vannak. Rauhin már két éve is ikreknek adott életet mesterséges megtermékenyítés után. Ezúttal azonban természetes úton fogant meg, ami már csak azért is figyelemre méltó, mert a fogságban felnőtt óriáspandáknak alig van szexuális étvágyuk.

Japánban jelenleg tíz óriáspanda van, az állatokat Kína csillagászati összeg fejében "kölcsönözte" a távol-keleti szigetországnak. Hamarosan egy újabb pandapárt küldenek a tokiói Ueno állatkertbe, Kína ezért évente csaknem egymillió dollárt (218 milliárd forintot) fog kapni. A pénzt állítólag vadon élő állatok védelmére fordítják. A tokiói állatkert az első két évben megtarthatja az új pandapár kicsinyeit, de tulajdonosuk Kína lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását