2024. április 29. - Péter

Lövöldözés: egy 21 éves fiatal a másik áldozat

Egy 21 éves főiskolás fiú halt meg a szerda hajnali alsóörsi lövöldözésben a 29 éves rendőrrel együtt - pontosította a korábban közölt adatait a rendőrség.
2010. augusztus 4. szerda 13:43 - HírExtra
A Zala megyei fiú annak az autónak a hátsó ülésén ült, amelyet a rendőr főtörzsőrmester éjfél után Alsóörsön közúti igazoltatás miatt állított meg. Az intézkedés közben több lövést is leadtak a járőrre és az igazoltatott gépkocsira.

A lövöldözés következtében a rendőr és a fiú a helyszínen életét vesztette, egy másik, szintén az autóban ülő 25 éves férfi súlyosan megsérült.

A rendőrség közlése szerint az elsődleges adatok alapján kizárható, hogy a járműben utazott 5 ember bármelyike adta volna le a lövéseket, de hogy ki, vagy kik, honnan tüzelhettek, még nem tudják.

A lövöldözésben Gamauf János főtörzsőrmester vesztette életét, aki alsóörsi lakos volt, és a balatonalmádi kapitányságon dolgozott baleseti helyszínelőként, de a turisztikai szezon miatt járőrfeladatokra osztották be.

Az MTI információi szerint az ellenőrzés alá vont autóban utazott 21 éves N. Ádám - akinek a rendőrség csak a monogramját közölte, - a Zala megyei Alibánfán lakott.

A zalaihirlap.hu fórumhozzászólásain többen fejezték ki részvétüket Ádám családjának.
N. Ádám az egyik közösségi portálon található regisztrációs adatlapja szerint az általános iskoláját Zalaszentivánon végezte, középiskolába pedig a Zalaegerszegi Széchényi István Szakközépiskolába járt.

Az adatlapon saját magáról megadott információk szerint aktív közösségi életet élt, focizott és jégkorongozott, és községének ifjúsági klubját vezette.

A Zalai Hírlap információja szerint a lelőtt fiú elsőéves hallgatója volt a Kodolányi János főiskola mérnök-informatikus szakának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását