2024. június 12. - Villő

Nyolc embert ölt meg

Nyolc embert megölt és végül magával is végzett helyi idő szerint kedd reggel az Egyesült Államokban egy férfi a munkahelyén, miután állítólag felszólították, hogy mondjon fel - közölte egy névtelenséget kérő connecticuti tisztviselő.
2010. augusztus 3. kedd 23:09 - HírExtra
A 34 éves Omar S. Thornton a Connecticut állambeli Hartford városában egy családi, sörforgalmazó vállalatnál dolgozott, és állítólag fegyelmi problémák miatt akart tőle megválni a vezetőség. A Hartford Current című helyi lap jelentése szerint az ámokfutó tettét megelőzte az, hogy munkaadói arra kérték, jelenjen meg a vezetőség előtt feltehetőleg azért, mert fel akartak mondani neki.

A lövöldözés helyszínén jelen volt a cég munkavállalóit képviselő fuvaros szakszervezet egyik tagja, John Hollis is, aki elmondta, arról nincs tudomásuk, hogy a találkozóra végül sor került-e.

Egy hatósági forrás szerint a férfit azzal gyanúsították, hogy meglopta a vállalatot. Thornton egy vadászpuskával kezdett el lövöldözni, és miután nyolc embert megölt és többeket megsebesített, magával is végzett. Az ámokfutás során megsérült a vállalatot irányító család egyik tagja is, akit a nyakán talált el egy golyó.

A vállalatnál fuvarosként dolgozó férfi tettének tényleges oka egyelőre ismeretlen. A helyi újság az ámokfutó egyik szomszédját idézte, miszerint a fekete férfi többször panaszkodott arról, hogy munkahelyén rasszista támadások érik, amivel a vezetőség nem foglalkozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását