2024. május 22. - Júlia, Rita

Elkezdődött az egyiptomi nő gyilkosának pere

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg hétfőn Drezdában annak az Oroszországból bevándorolt német férfinak a pere, aki júliusban a városi bíróság épületében több késszúrással megölt egy egyiptomi nőt, annak férjét pedig súlyosan megsebesítette.
2009. október 26. hétfő 21:38 - HírExtra
A gyilkosság annak idején óriási felháborodást váltott ki a muzulmán országokban, különös tekintettel arra, hogy a tettes nem is titkolta: a bűncselekményt idegengyűlöletből követte el. Ezt erősítette meg a bírósági tárgyaláson a drezdai államügyész is, aki a gyilkosság indítékáról szólva a muzulmánokkal, illetve a nem európaiakkal szemben táplált merő gyűlöletről beszélt.

A bűncselekmény több muzulmán országban - mindenekelőtt Egyiptomban és Iránban - magasra korbácsolta a németellenes indulatokat és számos, Németország elleni tüntetést váltott ki.

Az ügy előzményeihez tartozik, hogy a 28 éves férfi még tavaly egy játszótéren sértegette a férjével és kisfiával 2005 óta Drezdában élő nőt, a többi között terroristának és iszlamistának bélyegezve őt. Felrótta, hogy a nő fejkendőt hord, és azt hangoztatta, hogy semmi keresnivalója nincs Németországban.

A 31 éves Marva el-Serbini feljelentette az őt sértegető férfit, akit a bíróság első fokon pénzbüntetésre ítélt. Az orosz származású Alex W. fellebbezett, majd a fellebbviteli tárgyaláson - idén július elsején - legkevesebb 16 késszúrással meggyilkolta feljelentőjét, aki akkor három hónapos terhes volt. Ezt követően a felesége segítségére siető férjet is megsebesítette.

A férfi 2003-ban érkezett Németországba az oroszországi Perm városából. A hatóságok gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, továbbá testi sértéssel vádolják, és életfogytiglani börtön vár rá. Az illetékesek előzetesen teljes mértékben beszámíthatónak minősítették.

A drezdai bíróság épületében, illetve az épület körül rendkívüli - a legmagasabb fokúnak számító - biztonsági intézkedéseket foganatosítottak. A bíróságot többek között éleslövészek vigyázták, az épületbe belépő hivatalos személyeket, illetve a közönséget a lehető legszigorúbb ellenőrzésnek vetették alá. A vádlottat golyóálló, páncélozott üveggel kerítették el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását