2024. április 19. - Emma

Véget érhet a Gémesi-korszak Gödöllőn!

Nagyot robbant a politikai hírbomba a múlt hét végén, amikor az egyik internetes portál megerősítette: önálló polgármester-jelöltet indít a FIDESZ Gödöllőn. Ezzel véget érhet Gémesi György 20 éves politikai egyeduralma a Pest megyei városban. Érdekes azonban, hogy sem az országos politika alakítóit, sem a gödöllői embereket nem lepte meg a hír.
2010. augusztus 2. hétfő 11:54 - HírExtra

Megkerestük Dr. Boros Andreát, a FIDESZ gödöllői polgármester jelöltjét, aki azonnal rendelkezésünkre állt és készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Mi visz rá egy 44 éves, sikeres ügyvédnőt arra, hogy induljon Gödöllő polgármesteri székéért?

A tenni akarás! Úgy gondolom, sem tőzsgyökeres gödöllőiként, sem a városért felelősséget érző emberként, sem kétgyermekes anyaként nem nézhettem tovább azt, ami a városban hosszú évek óta folyik. Úgy gondolom, kellett végre valaki, aki nem csak baráti – társasági beszélgetések alkalmával és nem csak a „de jó lenne, ha végre” kezdetű sóhajtozásokban mondja el véleményét.

Önéletrajz
Szakterülete: ingatlanjog, társasági jog, jogi képviselet peres eljárásokban rendes és választott bíróság előtt,

Képzettség: ELTE-ÁJK jogi diploma 1993; 1997 óta rendelkezik szakvizsgával, Pest Megyei Ügyvédi Kamara tagja; 1999-ben alapította a Dr. Boros Andrea Ügyvédi Irodát; ELTE-JTI 2001-2003 posztgraduális ingatlanforgalmi szakjogász képzés.

- az ingatlan szakjogász-képzésben szerzett elméleti ismereteit jelentős volumenű ingatlanprojektek lebonyolításában hasznosítja, melyek magukban foglalják az érintett területekkel kapcsolatos komplex feladatok (területrendezés, belterületbe vonás stb. ) elvégzését is

- 2008. évben részt vett a Partners Hungary Alapítvány által szervezett 60 órás mediációs képzésen, melynek alapján jogosult mind a civil életben, mind pedig a büntető jog területén mediátori tevékenység végzésére.

- A 2010-es kamarai választások alkalmával kollégái a Pest Megyei Ügyvédi Kamara Elnökségének tagjai közé választották.

Forrás: www.drborosandrea.hu
És ne feledjük kellett ehhez a Fidesz!

Igen. Kellett az, hogy Fidesz is akarja a változást. Azt hiszem, a mostani helyzet nagyon világos vélemény-nyilvánítás a Fidesz részéről: nem akarják tovább Gémesi Györgyöt polgármesterként.

Reálisnak tartja, hogy megnyerheti a választásokat?


Nézze! Gödöllőn csak egy kérdés van: Gémesi a polgármester, vagy nem Gémesi a polgármester? Ez minden fideszes, szocialista, lmp-s, jobbikos szavazó közös sorskérdése. Vagy Gémesi vagy bárki más. Ha ő marad, akkor marad minden a régiben. Ha nem ő marad, akkor a város minden ízében, apró darabjában, minden emberi közösségében, minden gazdasági céljában új lendületet kap.

Úgy tűnik, Ön nem szereti Gémesi Györgyöt!

Nem erről van szó. Gémesi Györgynek megadatott 20 év polgármesterség. Ami idáig nem ment, az ezek után sem fog menni. Sőt, az elszalasztott lehetőségek sem jönnek vissza, sajnos. Adva van egy nagyon sokra hivatott város: nagyon szép természeti környezetben, gazdaságilag, közlekedés szempontjából nagyon jó helyen, nagyon sok lakhelyét szerető emberrel. A városnak új emberek, új tervek, új légkör kell. Ez a siker és ez a jövő záloga.

Mi lenne az első polgármesteri döntése?


Ne szaladjunk előre. Még nagyon sok munka áll előttünk a választásig és azt követően is. Egy biztos: úgy érzem, hogy a városvezetésnek rengeteg adóssága van a polgárok felé! Szeretném leszögezni: az én olvasatomban polgármester és a megválasztandó képviselők vannak a városért és nem a város értük!

A választáson ahhoz kérek majd felhatalmazást, hogy Gödöllőt – az itt élőkkel együtt, közösen – arra a szintre emeljük, amit joggal megérdemel, akár a Magyarország határain belül, akár Európában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szt. Ahanov
2010. szeptember 3. 09:50
Dr. Boros Andrea mit tett eddig Gödöllőért? Erről is hiányolom a konkrétumokat, ahogy arról is, hogy pontosan mi az ami nem ment Gémesinek az elmúlt húsz évben. Undorító a Fidesz és jelöltjének viselkedése, mondom ezt úgy, hogy mindezideig Fidesz-szavazó voltam. Ha egy percig is komolyan vennék az úton útfélen hangoztatott értékrendjüket, a nemzeti együttműködést, akkor egy emberként állnának Gémesi mögé. De úgy látszik mindez valóban csak lózung, semmi más nem számít, csak hogy egy egész ország Mari nénitől a köztársasági elnökig fideszes legyen. Szégyen!
hope
2010. augusztus 6. 19:11
Miért érne véget? Dr.Boros Andrea önjelölttel a Fidesz végleg kinyírja majd magát. Csak néhány vélemény a jelölt erősségeivel kapcsolatban egy gödöllői fórumról:

2010.08.05 11:56:32 © (55711)
Boros Andrea honlapjáról:
- az ingatlan szakjogász-képzésben szerzett elméleti ismereteit jelentős volumenű ingatlanprojektek lebonyolításában hasznosítja, melyek magukban foglalják az érintett területekkel kapcsolatos komplex feladatok (területrendezés, BELTERÜLETBE VONÁS stb. ) elvégzését is.

Nekem csak egy kérdésem lenne. Mit gondoltok mit tenne Boros Andrea -aki férjének és édesapjának is hatalmas külterületei ingatlanjaik vannak- ha polgármester lenne?
Mit tenne ezekkel a földekkel? Mondjuk belterületbe vonnák? ezt már próbálták nem egyszer, de nem sikerült.
Neki 4 év bőven elég ahhoz, hogy kamatoztassa a polgármesteri címet. Utána nem sok gondja lenne a további életben.

2010.08.05 11:50:30 © (55710)
Engem nem gödöllői ismerőseim is hívtak telefonon és szörnyülködtek a dolgon. Jobboldali Fideszes emebrek. Ők mondták ez elképzelhetelen. Mondtam mésem az.

2010.08.03 14:24:49 © (55635)
Hát a helyzet az, hogy a ""szeplőtelen"" Fideszen most a balosok nem ám egy kis szeplőre leltek, hanem egy jókora bibircsókra. Szemölcsre.

2010.08.05 15:13:46 © (55729)
Ez akkor szerinted így rendben van? Ha a 180 napon túl fennálló 10 millió forintos adótartozásomat kifizetem (azóta nyilván kifizették, mivel nem volt más választásuk), mert különben jön a végrehajtó, akkor holnaptól indulhatok köztársasági elnök jelöltnek, vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok élére, mert per pillanat tisztességes
vagyok? Még akkor is, ha a polgármester jelölt apja (korábban párttitkár és hogy-hogy nem épp azt a tsz vagyont privatizálja magának ahol párttitkár volt) és annak feltételezett üzlettársa megkérdőjelezhető ingatlan bizniszekben tesz szert horribilis haszonra?

Siccccc!
Tóth Mária
2010. augusztus 2. 16:40
A cikkiró szerint az ügyvédnő sikeres. Akkor miért nem marad meg ügyvédnek? Nekem megfelel Gémesi.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását