2024. május 22. - Júlia, Rita

Feljelentés Vörösmarty Színház felújítása miatt

Büntetőfeljelentést tesz és kártérítési pereket indít a székesfehérvári önkormányzat a Vörösmarty Színház négy évvel ezelőtti felújítása miatt - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
2009. október 29. csütörtök 08:18 - HírExtra
A napilap szerint az önkormányzat csődbűntett miatt tesz ismeretlen tettes ellen feljelentést, miután a város szerint idén nyáron nem véletlenül menekült felszámolási eljárásba a székesfehérvári színház 2005-ös átfogó rekonstrukcióját végző cég.

A Népszabadságnak nyilatkozó Bóka Viktor jegyző szerint mindenképpen gyanús, hogy a társaság felszámolásának megindítására épp akkor került sor, amikor kiderült, hogy az önkormányzat több százmillió forintos kárigénnyel kíván fellépni vele szemben. A város jegyzője szerint ki kell deríteni, hogy miért került 4,6 milliárd forintba a rekonstrukció, ha az épületre a friss szakértői vélemények szerint ennél lényegesen kevesebbet költöttek.

A jegyző a hónap elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a színház felújításával kapcsolatos kivitelezési hibák garanciális költségeire nettó 440 millió forint kárigényt jelentett be a város.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását