2023. június 1. - Tünde

Cameron elismerik Indiában

David Cameron indiai látogatása politikai tekintetben vegyes értékeléseket kapott, a briteket azonban büszkeséggel töltötte el, hogy az új kormányfő szerénységével nagy tiszteletet vívott ki magának a szubkontinensen elterülő országban.
2010. július 30. péntek 19:12 - HírExtra
Vajmi kevés közös vonás van Cameronban, az egykori etoni diákban, egy bárónő vejében és Mahátma Gandhiban, az indiai függetlenség atyjában. Indiában azonban a háromnapos látogatás után óriási tisztelettel, a Nagy Lélekkel egy lapon emlegetik a konzervatív politikust, aki egyszerűségével vívott ki magának elismerést.

Cameron elsősorban a Leela Palace Kempinski dolgozóit hatotta meg. A maharadzsa-lakosztályban helyezték el, kérése ellenére saját inast is kapott. A miniszterelnök, aki - mint azt a brit lapok írják, kétségtelenül felismer egy jó inast, ha lát egyet - távozáskor a recepción azt mondta: "Leo fantasztikus munkát végzett, hogy kényelemben, otthon érezzem magam. Kérem, tartsák nagy becsben."

Leo, az inas kézzel írt köszönőkártyát kapott a politikustól. "Örülök, hogy megismerhettem Cameron úrat, megtiszteltetés volt kiszolgálnom" - mondta. A meghatott inas az utóbbi pár napot nevezte pályafutása csúcspontjának.

A kormányfő a szálloda alkalmazottai szerint tán az első VVIP (nagyon-nagyon fontos személy), aki egyszerűségével és józanságával tűnt ki.

Indiai lapok a helyi politikusoknak azt javasolták, kövessék Cameron példáját, és legyenek hasonlóan szerények - mint egykor a Nagy Lélek, Gandhi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását