2024. április 20. - Tivadar

A világ legnagyobb óceanáriumát építik

Valamivel több mint ötven milliárd forintból építik meg a világ legnagyobb akváriumát, Oroszországban, Vlagyivosztok közelében. Elsősorban a tengerbiológusok munkáját könnyíti majd meg.
2010. július 29. csütörtök 11:31 - HírExtra
A világ legnagyobb óceanáriumát építik fel Oroszország messzi keleti végén, Vlagyivosztok közelében. A 2010-re megálmodott létesítményben a tervek szerint 435 vízmedencében csodálhatják majd a látogatók a mesés tengeri élővilágot.

"A monumentális akvárium mindenekelőtt arra szolgál, hogy jobban kutathassák a Csendes-óceán északnyugati részének tengerbiológiáját" - mondta Dmitrij Pitruk, az Orosz Tudományos Akadémia illetékes.

"A biológusok elsősorban a tengeri állatok mesterséges körülmények közötti viselkedését tanulmányozzák majd" - tette hozzá Pitruk, aki egyúttal az óceanárium igazgatója.

A látogatók pedig egyebek mellett egy 75 méter hosszú, vízalatti alagúton figyelhetik meg a tengerek lakóit. A gigantikus akváriumot egy tajvani vállalat mintegy 195 millió euróból azaz megközelítőleg 55 milliárd forintból fogja megvalósítani.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását