2024. március 29. - Auguszta

Hegymászók bajban!

Egy francia napilap közlése szerint román hegymászók kerültek bajba a Mont Blanc megmászása közben. Az ANSA olasz hírügynökség korábban magyarokról írt.
2010. július 25. vasárnap 13:24 - HírExtra
A Le Dauphiné Libéré című, kilenc franciaországi megyében megjelenő regionális újság a honlapján szombaton megjelent hírben arról tudósított, hogy két román hegymászónak nem sikerült lejutnia a menedéket jelentő Vallot házig (4362 méter), és már második éjszakájukat töltik egy jégkunyhóban a Bosses gerinc közelében, 4400 méteres tengerszint feletti magasságban.

Az illetők Európa legmagasabb, 4810 méteres hegyéről a déli oldalon, a Brouillard-gleccseren keresztül ereszkedtek lefelé, amikor meglepte őket a rossz idő. A francia hegyi mentőket társaik riadóztatták - írta a napilap.

Az ANSA olasz hírügynökség viszont azt közölte, hogy két magyar alpinista rekedt a 4400 méteres tengerszint feletti magasságban, s az olasz hegyimentők igyekeztek helikopterrel elérni őket. E forrás szerint az olasz hegyimentők segítségét francia kollegáik kérték, a kérelem Chamonix csendőrségének különleges magashegyi járőrszolgálatától érkezett, mivel a csúcs francia oldalán sokkal mostohábbak az időjárási viszonyok az olasz oldalhoz képest: az erős szél és a felhők akadályozzák a segítségnyújtást.

A két magyarral legutóbb péntek este 11 óra tájban sikerült telefonon kapcsolatot teremteni. Éjszaka a hőmérséklet abban a körzetben, ahol a hegymászók rekedtek, mínusz 10 Celsius-fokra süllyedt - jelentette az olasz hírügynökség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását