2024. május 6. - Ivett, Frida

Lapíts, ha bírsz!

Egy darab egyliteres dobozba 12 darab italos kartont préselt Sinka Szilárd Miskolcon, ezzel a teljesítménnyel ő volt a legjobb az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés Lapíts, ha bírsz elnevezésű akciójában. Teljesítményének 30 ezer forintos vásárlási
2008. április 28. hétfő 18:50 - Hírextra
Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és az AVE Miskolc Kft. együttműködésében megszervezett akció április 25-től április 28-ig tartott Miskolcon, ahol már négy éve működik a szelektív hulladékgyűjtés, legfőképpen szigetes gyűjtőedények segítségével, de a zsákos gyűjtés bevezetését is tervezi az AVE.

Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés képviselője elmondta: a csomagolóanyagot 2007 eleje óta gyűjtik vissza, a hulladékot válogatóüzemben válogatják, majd a kartonokat az ausztriai Graz közelében levő Mayr-Melnhof papírgyár Frohnleiteni üzemében hasznosítják újra.

Az italoskarton igen jól hasznosítható, "újrapapír" készül belőle, műanyag- és fémrésze energetikailag hasznosul, ennek ellenére nehezen szoknak rá az emberek, hogy ezeket is gyűjtőszigeteken helyezzék el.

Ennek megváltoztatására figyelemfelkeltő akciókat szervez az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, amelynek egyik példája volt ez a miskolci akció is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását