2024. április 29. - Péter

Megkezdődtek az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok

Már elvégezték az első, úgynevezett másodlagos élelmiszerbiztonsági vizsgálatot az egyik nagykereskedelmi láncnál azt követően, hogy kedden hatályba lépett az új élelmiszerbiztonsági rendelet - ismertette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Bácsalmáson, ahol helyi kistermelőkkel találkozott.
2010. július 21. szerda 19:40 - HírExtra
A vizsgálat rendben találta az áruházláncnál az élelmiszereket - jegyezte meg a miniszter. A vidékfejlesztési tárca vezetője Németh Ferenc bácsalmási termelő tangazdaságában tartott sajtótájékoztatóján hangoztatta: jobb minőségű élelmiszerekre van szükség a magyar piacon, és fontosnak nevezte, hogy "a mindenhonnan ideáramló élelmiszer-hamisítványokat száműzzük a boltok polcairól".

Fazekas Sándor újságírói kérdésre válaszolva úgy vélekedett: az élelmiszerbiztonsági szabályok be nem tartása miatt akár milliárdos összeg is lehet a bírság. Egy ilyen intézkedéssorozatnak ugyanakkor komoly visszatartó ereje van, és a fogyasztókat is orientálhatja - tette hozzá. Elmondta, más európai államokban is van hasonló, másodlagos vizsgálat, ezért Magyarországot nem érheti kritika a döntően alkalomszerű ellenőrzés miatt.

A miniszter felhívta a figyelmet több, a gazdálkodók számára lényeges rendeletre, törvényre; ezek között említette az alkalmi munkavállalás egyszerűsítését, illetve azt, hogy augusztus 1-jével szabaddá válik a pálinkafőzés. A párlatfőzés kapcsán utalt arra, hogy megszűnik a pálinka jövedéki adója, amivel a jelenlegi pálinkafőzők is jól járnak, hiszen plusz piachoz jutnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását