2024. május 6. - Ivett, Frida

Kirúgták a Zrínyi rektorát

Megszüntették a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának munkaviszonyát - erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-nek. A munkaviszony megszüntetéséről a Magyar Nemzet számolt be szerdán.
2010. július 21. szerda 19:31 - HírExtra
Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektorát még februárban helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság, befolyással üzérkedés gyanúja miatt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya több helyen - köztük a ZMNE rektori helyiségeiben - tartott házkutatást.

A rektor és az ügyben érintett cég vezetője, Dejcző László előzetes letartóztatását júniusban megszüntették, ellenük lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A lakhelyelhagyási tilalomra a bíróság és az ügyészség szerint azért volt szükség, hogy megakadályozzák a gyanúsítottak eljárási cselekmények alóli kibúvását.

Szabó János rektori megbízása egyébként is lejárt idén nyáron. A posztra pályázatot írtak ki, azonban Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét bízta meg a ZMNE miniszteri biztosi teendőinek ellátásával.

Múlt csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda közölte az MTI-vel, hogy befejezték a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) munkatársa, Sz. János és két társa, D. László és Cs. István ellen befolyással üzérkedés bűntett megalapozott gyanúja miatt, és vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Fővárosi Főügyészségnek. Az NNI közleménye szerint a nyomozás iratait kedden küldték meg vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását