2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újra Budapesten a híres dobosok

Újra föllépnek Budapesten és Debrecenben "Japán dobosai" a Papp László Sportarénában csütörtöktől szombatig és a cívis városban, a Főnix Csarnokban február 19-én, kedden.
2008. február 12. kedd 08:29 - Hírextra

A Yamato - Japán dobosai nevű társulat 10 tagból áll, öt férfiből és öt nőből. Átlagosan 25 évesek, rendszeres edzéssel tartják karban testüket. A nagy taiko dob 1,7 méter átmérőjű és több mint 500 kilogrammot nyom, a dobtest 400 éves fából készült. A szívdobbanás különböző hangjait próbálják meg ezzel a nagydobbal és a másik negyven, különböző méretű taikóval visszaadni.

A taiko eredeti jelentése japándob, vagyis japán ütőhangszertípus. Az 1900-as évek közepétől azonban a taiko kifejezés már egy zenei stílust jelöl, mégpedig a japán dobokon játszott csoportos dobstílust. Az elmúlt fél évszázadban a taiko olyan népszerű lett, hogy csak Japánban ötezer csoport alakult.

A 15 éves Yamato együttes tavaly 10 teltházas koncertet adott Budapesten és fellépett Debrecenben is - tájékoztatta az MTI-t a szervező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását