2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Merénylet készülődik New York ellen

Terroristák állítólag merényletekre készültek sokak által látogatott helyeken New Yorkban tavaly karácsonykor, amikor egy nigériai férfi sikertelen merényletkísérletet követett el egy Detroitba tartó repülőgépen.
2010. július 17. szombat 08:45 - HírExtra
A Fox News televízió szerint az FBI soha nyilvánosságra nem hozott egyik riasztása szerint egy szomáliai állampolgárral kapcsolatban álló fegyveres csoport pokolgépek robbantására készült a karácsonyi ünnepek idején, december 25-én New Yorkban.

"A célpontok nem ismertek, de a terroristák éttermeket és éjszakai mulatókat emlegettek" - írta egy 2009. december 4-én keltezett jegyzékében a londoni FBI-attasé munkatársa a Fox News szerint.

Az FBI szerint azonban semmi nem enged arra következtetni, hogy a veszély hitelre érdemes lett volna. "Talán volt valami valós dolog, de végül semmi sem történt" - kommentálta a történteket pénteken a Fox News.

December 25-én a nigériai Umar Faruk Abdulmutallab fel akarta robbantani a Delta-Northwest amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó egyik járatát a ruhájába rejtett pokolgéppel, de az nem robbant. Végül az utasok akadályozták meg, hogy felrobbantsa az Airbust.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását