2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Cipők - Dobja hanyatt magát!

Az ősemberek valószínű hanyatt dobnák magukat, ha látnák a 17-19 centiméteres sarkú cipőket. Pláne, ha az extrém lábbeliket is mutogatnánk. Egyre nagyobb őrültséggel állnak elő a tervezők: banános, vázás, és csavart sarkú topánka. A cipő designer, Vágó Réka válaszolt.
2010. július 17. szombat 08:59 - Tamási Ágnes Anna
A régi időkben a cipő még a társadalmi helyzetet jelképezte, manapság vagy egy csoporthoz való tartozást (gondoljunk itt a rockerekre, ugyanis ők acélbetétes bakancsot hordanak), vagy az egyéniséget tükrözi. Na de van-e olyan személy, aki ezeket egyáltalán felveszi?

Biztosan, ugyanis a tervezők nem készítenének ilyen elképesztő cipellőket.

A következő bámulatos csukákat ajánljuk mindenki figyelmébe:

„Ciptyű”

Van kesztyű, van lábtyű, és elkészült a „ciptyű” is. Kényelmes utcai viselet lehet, hiszen úgy néz ki az egész lábbeli, mintha egy szobapapucsot hordanánk. Önnek van már otthon?




„Őzgida” style

Gondolkozott már azon, hogy párosujjú patás legyen? Nem probléma! A tervezők nem szabnak határt elképzeléseiknek! Ha Ön erre vágyik, minden további nélkül beszerezheti.





Lady Gaga stílus

Ez a valóságos „cipő költemény” biztosan felkelti majd a Lady Gaga rajongók figyelmét. Egyesek szerint, ha a popdíva valamit magára vesz, abból divat lesz…







A virágváza


A papucsnak látszó lábbeli valójában egy váza. Kiváló dekoráció, bár nem gondoljuk, hogy az utcán ez valóban kényelmes viselet lenne.




Banános bohóság


Van már banános csoki, ruha, turmix, banánmintás füzet, banános táska, és még sorolhatnám a értelmetlennek tűnő tárgyakat. Miért ne lehetne cipő is? Garantáltan feltűnő jelenség ez a lábbeli. Azért az állatkertekben a majomketrechez ne merészkedjen nagyon közel!



Vágó Réka a magyar cipő designer válaszolt a HírExtra kérdéseire:


Mennyire van igény extrém cipőkre Magyarországon?


Annyira nem jellemző még a magyarokra, hogy extravagáns cipőket vegyenek fel, ez inkább a külföldiek jellemvonása. Itthon bemennek a boltba, és megnézik az extrém lábbeliket, de ha vásárlásról van szó, akkor még mindig a konzervatív cipők dukálnak. A feltűnő lábbelik csak vevőcsalogatónak jók.

Ki a legnagyobb cipődivat diktátor?

Egyértelműen Lady Gaga. Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogy a hétköznapi ember egy az egyben felveszi azt, amit rajta lát, hanem mondjuk az ő extravagáns cipőjének a leegyszerűsített változatába bújik bele. Bár Victoria Beckham, és Beyonce is hatalmas ikon, de aki most a divat nagyasszonya nyilvánvalóan Lady Gaga.

Hányan csináltattak veled extravagáns lábbelit?

Igazából azért szoktak hozzám jönni, mert nem éppen sablonos, mindennapi cipőket szeretnének viselni.

Miben nyilvánul meg az extra stílus?

A saroktól elkezdve, a felsőrész fazonjában, színekben, díszítésekig minden ide tartozik. Ha valamit le lehet cserélni egy szokatlanra, azt megváltoztatom, hiszen az már különlegesebb lesz, mint egy átlag lábbeli.

Melyik volt az eddigi legkihívóbb munkád?


Egy ékszerésszel közösen kooperáltunk egy kiállításra. A cipő egyik fele rája bőrből, a másik fele pedig tizennyolc karátos aranyból, valamint gyémántokból készült. Ehhez tartoznak még kiegészítők is természetesen, egy táska és egy ékszerkészlet is. Eszmei értéke több tíz millió forint. Az arab országokból már voltak rá érdeklődök, úgyhogy benne van a pakliban, hogy meg fogják venni.

Melyik korosztály jár hozzád leginkább?

Én azt mondom, hogy azok a hölgyek jönnek hozzám, akiknek van már egy kiforrott stílusuk, egyéniségük. Általában a harmincas éveikben járó nők keresnek fel különböző kérésekkel. Többségük középvezető, vagy ügyvédi irodában dolgozik, és a kiegészítőikkel szeretnék feldobni a ruhatárukat. 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását