2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A turkálók kihozzák a magyarból a vadász ösztönt!

Budapest utcáin sétálva egy nagyon érdekes jelenségnek lehetünk tanúi: a turkálók gombamód elszaporodtak a városban. Wolf Marianna, az egyik nívós használt ruhabolt vezetője nyilatkozott.
2010. július 17. szombat 08:45 - Tamási Ágnes Anna
Mennyire érdemes újabb turkálókat nyitni?

Rengeteg marketing munkát igényel még a döntés előtt. Csak akkor érdemes egy új használt ruhaboltot nyitni, ha folyamatosan van áruellátás és megfelelő szakképzett csapat.

Mekkora a kereslet?

Elképesztően nagy! Ennek egyrészt, sajnálatos módon gazdasági oka van, másrészt az emberek szeretik a „vadászat” élményét és szívesen töltenek a turkálókban időt. A magyarban ilyenkor előjön a vadász és kalandozás ösztöne.

Jó nézni az embereket, amikor megfeszülten keresgélnek, majd elégedetten távoznak.  Az alkalmazottaink is maximálisan partnerek ebben, és ezért jönnek vissza a vevők.

Sok a külföldi vásárló is, főleg fiatalok, ők is elsősorban a márkás termékeket keresik, de találkoztam már olyannal is, akivel korábban diplomáciai fogadáson fogtam kezet.

Hány embert foglalkoztatnak?

75 ezer éve hordunk felöltőt
A ruházat azoknak az anyagoknak (elsősorban textíliáknak, vagy bőröknek) az összefoglaló neve, amiket az ember magára ölt. Éppúgy szolgálja a külső hatásoktól való védelmet, mint a kommunikációt. Több-kevesebb kompromisszummal alkalmazkodik az időjáráshoz, a közösség kultúrájához, a divathoz és az egyén szükségleteihez.
Az ékszereket, és szűkebb értelemben a kiegészítőket nem számítják a ruhadarabok közé.
A ruhatetűk génanalízise szerint az ember 75 ezer éve visel ruhát.

Forrás: Wikipédia
Több mint 35 alkalmazottunk van. Nálunk nem érvényesül a”csak a húsz éveseké a világ”- elv, éppen ezért különböző korosztályba tartoznak az alkalmazottak. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy családias legyen a hangulat.

Fonots az összhang, a harmónia: a jó légkör a vevők felé is pozitív érzéseket sugároz.

Mennyi pénz van ebben az üzletben?

Nem mindig az számít, hogy mennyi pénz van egy üzletben, nekünk az a fontos, hogy munkát tudunk adni az emberek számára, és az általunk igénybevett szolgáltatásokat és adókat időben ki tudjuk fizetni.

Közvetetten egy egész kis birodalmat lehet így gazdaságilag mozgatni és ez nagyon fontos dolog.
Ez az igazi haszon az üzletben.

Hogyan szerzik be az árukat?


Több országban van úgy nevezett sorting centerünk ahonnan rendeljük az árut.

Mekkorára tehető a bevétel naponta?

Abszolút fizetési időpont, időjárás, hangulat és akciófüggő.

A turkáló hatalmas üzletlánccá nőtte ki magát. Minek köszönhető ez?


A terjeszkedés azért lényeges, mert az a célunk, hogy minél több helyre eljussunk, szeretnénk, ha a vásárlóink napi szinten látogassanak minket.

Ennél az üzletágnál alapvető a személyes kapcsolat a vevők és az eladók között, hogy  az emberek egy kicsit szórakozzanak is. Néha olyan ruhákat is felpróbálnak, amit biztos, hogy nem vesznek meg.

Lényeges, hogy ne egy turkáló „feeling” legyen az üzletünk: vállfán, színre csoportosítva vannak a ruhák, a cipők kulturált polcon találhatók, tehát igyekszünk minden körülményt megteremteni ahhoz, hogy jól érezze magát a vásárló.

Mit csinálnak a felesleges holmikkal, amelyeket hónapok után sem vesznek meg?


Az üzletpolitikánk nem engedi meg, hogy hónapokig tároljunk egy terméket. Bizonyos ütemben folyamatosan cseréljük az árut, tehát senki sem találkozik ugyanazzal az ruhával. A visszaszedett holmikat mindig a legméltóbbnak tartott szervezetnek adjuk.

Legutóbb a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, és az Oltalom kapott adományokat. Igyekszünk folyamatosan figyelemmel kísérni, hogy hol van szükség felöltőkre, és próbálunk segíteni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását