2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Jobbik: magukra hagyták a lakosságot!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a jelenleginél nagyobb kormányzati szerepvállalásra van szükség az elmúlt hónapokban pusztító természeti csapások utáni kárrendezéshez, mivel ez a feladat már túlnőtt a helyi önkormányzatok hatáskörén.
2010. július 8. csütörtök 18:57 - HírExtra
A Jobbik vezetője csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy általános tapasztalata szerint a lakosság az árvíz-, illetve viharkárok mellett a magukra hagyatottság és a kilátástalanság érzésével küzdenek a leginkább.

Vona Gábor szerint ugyanis a rendelkezésre álló anyagi, illetve természetbeni adományok mellett szükség lenne egy, a "felelős döntések meghozatalára képes erőre is".
A kárenyhítési munkálatok helyes irányba terelésének első lépése a "továbbra is húzódó valódi kárfelmérés" lehetne, ami mellett a kormánynak jogi segítségnyújtást kellene biztosítania a károsultak "biztosítókkal szembeni harcához" - fejtette ki a pártelnök.

Hozzátette: a Jobbik a jövőben is folytatja adományszervező tevékenységét, aminek részeként elsőként a jégverés sújtotta Bánréve lakosainak nyújtanak fizikai segítséget.
Vona Gábor megjegyezte továbbá, hogy többek között Putnokot, Szendrőt, Felsőzsolcát, illetve Miskolcot is érintő útja során nem érzékelt jelentős változást a közbiztonság állapotában.

A politikus szerint ezen a területen eddig csak "felszíni, tüneti kezelések" történtek, miközben a közbiztonságot valóban javítani képes hosszú távú stratégiát továbbra sem véli felfedezni. A Jobbik elnöke a rendőri jelenlét helyiek által is érzékelhető, és "nem csak statisztikai mutatókban történő" emelésére szólította fel a kormányzatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását