2024. május 3. - Tímea, Irma

Szülés vita: az MSZP is beleszól

Az MSZP szerint a Mikola István (Fidesz) által hétfőn ismertetett eset - miszerint egy nőgyógyász meghatározott tarifáért vállalt szülést - is bizonyítja, hogy hiba lenne megszüntetni az Egészségbiztosítási Felügyeletet.
2010. július 5. hétfő 21:36 - HírExtra
Garai István Levente szocialista egészségpolitikus hétfőn az MTI-nek arra reagált, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy ezt az eljárást hivatalból kell üldözni, ezért egyeztetni fog a szülészeti szakma vezetőivel, az országos tiszti főorvossal és az egészségügyi bizottság is napirendre tűzi a témát.

Az ellenzéki képviselő szerint jogosan kifogásolja a történteket Mikola István, de nem szabad általánosítani, hanem minden esetet külön ki kell vizsgálni. Emlékeztetett arra, hogy ezt tudja megtenni az Egészségbiztosítási Felügyelet, amit a Fidesz meg akar szüntetni.

Úgy látja: az egészségügy átpolitizálódott ugyan, de gyakorló orvosként állítja, hogy "nincsen szocialista vakbélgyulladás vagy fideszes epegörcs". Közölte, az MSZP nem támogatja az Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetését.

Az Országgyűlés hétfőn folytatja le az egyes egészségügyi és szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Az előterjesztés egyebek mellett megszüntetné az Egészségbiztosítási Felügyeletet, feladatai más szervekhez kerülnének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását