2024. május 18. - Erik, Alexandra

A munkanélküliség a kormány kudarca

Óriásplakátot helyezett ki a Fidesz a budapesti Nyugati téren, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a munkanélküliség a kormány kudarca.
2009. november 6. péntek 14:18 - HírExtra
A táblát bemutató pénteki helyszíni sajtótájékoztatón Répássy Róbert, a Fidesz parlamenti képviselője kifejtette: a 13 éves csúcsot megdöntő, 10,3 százalékos munkanélküliség azt bizonyítja, hogy a Bajnai Gordon vezette MSZP-kormány nem kezeli, hanem tovább mélyíti a válságot. Ha minden így folytatódik, akkor hamarosan gazdasági vészhelyzet áll elő Magyarországon, és újabb tíz- és százezrek munkahelye kerülhet veszélybe - vélekedett.
A politikus közölte: a táblát azért helyezték ki, mert az azon szereplő grafikonon jól látható, hogy a 2002 óta eltelt időszakban nemcsak a gazdasági válság hatására nőtt a munkanélküliség, hanem már a Gyurcsány-Bajnai-korszak éveiben is emelkedett, a kormány pedig ez ellen semmit nem képes tenni.

Az ellenzéki képviselő szerint a gazdaságpolitikának két nagyon fontos mérőszáma van: a gazdasági növekedés és a munkanélküliség. A Gyurcsány-Bajnai-korszak azonban mindkettőben óriási kudarcot szenvedett, hiszen a növekedés a mélyponton van, a munkanélküliség pedig 13 éves csúcsot döntött - mondta, hozzátéve, hogy egy gazdaságpolitika nem lehet jó, ha közben növekszik a munkanélküliség.

Répássy Róbert hangsúlyozta: a Fidesz a mostani kormánnyal ellentétben a gazdasági növekedés megindítására és új munkahelyek létrehozására fog koncentrálni.

Tájékoztatása szerint a plakát néhány napig marad kint a Nyugati téren egy gyorsétterem előtt. Kérdésre közölte: ebből a típusú figyelemfelhívó táblából csak ez az egy lesz az országban.

Az "Újabb szocialista kormányzati kudarc" címet viselő óriásplakát arra hívja fel a figyelmet, hogy 10,3 százalékon van Magyarországon a munkanélküliség. A rajta szereplő grafikonról pedig az olvasható le, hogy a 2002-ben mért 5,8 százalékos mértékről idén július-szeptemberre hogyan emelkedett 10 százalék fölé a munkanélküliség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. november 6. 16:16
Utálom az mszp-t, de ez az eset a fidesztől (mint annyi más...) több mint gusztustalan:

Alig titkoltan örül a kormány sikertelenségének, az ország siralmas helyzetének. Ebből propagandát csinálni egyszerűen UNDORÍTÓ!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását