2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP a kormányra mutogat árvíz-ügyben

Tart az árvíz okozta károk helyreállítása Miskolcon, egyelőre a legszükségesebb feladatokat végezteti el az önkormányzat, amely eddig is sok millió forintot fordított a munkálatokra, ám, hogy azok mikor gyorsulhatnak fel és fejeződhetnek be, a kormány döntésén múlik - mondta Bartha György szocialista önkormányzati képviselő hétfőn az MTI-nek.
2010. július 5. hétfő 21:51 - HírExtra
Bartha György két önkormányzati képviselőtársával, Tompa Sándorral és Hardonyi Andrással - Miskolc diósgyőri városrészében - lakossági fórumon számolt be arról, hogy a város mit tett és tesz a borsodi megyeszékhelyet májusban és júniusban sújtó özönvízszerű esőzés okozta károk helyreállításában.

Miskolc patakja, a Szinva május 16-án lépett ki medréből, miután rövid idő alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult vízgyűjtő területére. Egy ember életét vesztette, házak, utcák kerültek víz alá, a Szent Anna temető támfala megcsúszott - emlékeztetett a képviselő, hozzátéve: az ezt követő esőzések miatti árvíz Miskolc keleti városrészében, valamint Perecesen, Lyukóban, Bükkszentlászkón okozott óriási károkat.

Túl ezen, az árvízi védekezésben résztvevő katonák, rendőrök ezreinek, valamint a Felsőzsolcáról kitelepítettek elhelyezésében, ellátásában is jelentős szerepet vállalt magára Miskolc.

A károk nagysága, az árvízi védekezés költsége sok száz millió forintra, de inkább milliárdra tehető - vélekedett a képviselő, hozzátéve: a miskolci önkormányzat saját erőből megkezdte a kárenyhítést, ám, hogy ezt mikortól lehet felgyorsítani, majd befejezni, az a kormánytól függ, amely még most sem hozta meg az árvíz utáni helyreállításhoz szükséges elodázhatatlan döntéseket - tette hozzá.

A szocialista képviselő megemlítette: megkezdődött a Szinva-patak lillafüredi, hámori, diósgyőri szakaszának kotrása, a meder szabályozása, így a patak szélesebb és mélyebb mederben folyhat a jövőben. A cél az, hogy lehetőleg ne ismétlődjön meg a májusi katasztrófa - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását