2024. május 6. - Ivett, Frida

Orbán helyett Járai és árnyékkormány

A Heti Válasz szerint a Fidesz minden korábbinál komolyabban foglalkozik az árnyékkormány felállításával, melynek miniszterelnök-jelöltje nem Orbán Viktor, hanem például Járai Zsigmond lehet. Így Orbán maradna pártelnök és megkaphatná a parlamenti frakció
2007. február 23. péntek 08:36 - Hírextra

Orbán Viktor nem akar felfordulást, inkább a népszavazásra játszik, azzal akarja felülírni az októberi parlamenti bizalmi szavazást - nyilatkozta a Népszavának Kiszelly Zoltán politológus.

Kollégája, Debreczeni József a március 15-ére, az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez bejelentett Fidesz-rendezvény kapcsán azt mondta: miután október 23-án éppen itt emeltek barikádot a tüntetők, az ellenzéki párt helyszínválasztását szimbolikus közösségvállalásnak is lehet tekinteni.

A Népszava megerősíti, amit tegnap a Népszabadság közölt Orbán és a Fidesz "tavaszi stratégiájáról": a Fidesz elnöke abban érdekelt, hogy a nemzeti ünnepen elválassza az "övéit" a randalírozóktól, ne legyen "balhé", a tömegdemonstrációkat rendszeresíteni akarja, a tiltakozóhullám pedig tervei szerint májusra tetőzik. A szakszervezeti megmozdulások összeérnek majd az ellenzéki tiltakozásokkal, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek mennie kell.

A Népszava szerint, ha májusra nem érnek be a Fidesz kormányváltó reményei, akkor októberig hergelik a közvéleményt. Mindezt erősíti a Heti Válasz, mely szerint a Fidesz vezetése a tavaszi áttörést a népszavazási kezdeményezésektől várja, azt remélik: a hét kérdés közül legkevesebb négy átmegy majd az alkotmánybírósági rostán. Kubatov Gábor szerint a referendum sikere azzal a következménnyel jár, hogy ami az európai parlamenti választás volt Medgyessy Péternek, az lesz a népszavazás Gyurcsány Ferencnek.

"A sikeres referendum olyan kényszerhelyzetet szülhet, melyből a kiút csak a kormányfő leváltása, a szakértői kabinet felállítása és új választás kiírása lehet."(napi.hu)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását