2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Wimbledon: Serena Williams diadalmaskodott

A címvédő amerikai Serena Williams nyerte a női egyest a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati döntőben 6:3, 6:2-re győzött az orosz Vera Zvonarjova ellen.
2010. július 3. szombat 17:52 - HírExtra
A mérkőzés mindössze 1 óra 7 percig tartott, és sikerével a 28 esztendős játékos negyedszer (2002, 2003, 2009, 2010) diadalmaskodott Londonban, egyben 13. Grand Slam-győzelmét gyűjtötte be. Az összecsapáson végig a világelső irányított, orosz riválisának szinte esélye sem volt ellene.

Az első, 36 perces szettben 3:3-ig tartotta magát Zvonarjova, ezt követően elveszítette az adogatójátékát, és az amerikai könnyedén jutott előnyhöz. A folytatásban (31 p) Williams azonnal brékelte, majd szinte lesöpörte a pályáról Zvonarjovát, aki egyre többet hibázott pályafutása első GS-döntőjén.

A tengerentúli klasszis játékos az idei tornát szettveszteség nélkül nyerte meg. A Williams-testvérek, Serena és Venus az utóbbi 11 évben kilenc alkalommal nyertek egyesben Wimbledonban.

Eredmény:
női egyes, döntő:
-----------------
Serena Williams (amerikai, 1.)-Vera Zvonarjova (orosz, 21.) 6:3, 6:2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását