2024. április 29. - Péter

Az olimpián nem lesz zászló

A 2010-es vancouveri téli olimpia szervezői megengedik a szurkolóknak, hogy zászlókat vigyenek be a nézőtérre, ellentétben a kínaiakkal, akik a napokban jelentették be, hogy a pekingi játékokon megtiltják ezt.
2008. július 17. csütörtök 11:25 - Hírextra
John Furlong, a kanadai szervezőbizottság ügyvezetője közölte: ők a kínaiaknál nagyobb szabadságot kívánnak adni a szurkolóknak és tartják magukat évekkel ezelőtt tett ígéretükhöz, hogy a vancouveri játékok a sport ünnepéről szólnak majd. Ezzel együtt Vancouverből csaknem 40 szakember utazik a pekingi játékokra, hogy tanulmányozza, miként oldják meg a kínai szervezők a versenyzők szállítását, elszállásolását, orvosi ellátását.

Ami a tiltott teljesítményfokozó szerek elleni harcot illeti, 2009 elejére Vancouver külvárosában ötmillió dollárért felépítenek egy doppinglabort. Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) korábbi kanadai elnöke azt ígéri, szigorúan ellenőrizni fogják a versenyzőket és kíméletlenül lebuktatják majd a doppingolókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását